În calitate de sponsor principal, Kaufland România a susținut și anul acesta turneele Kaufland-BRD Wheelchair Tennis Open, dedicate jucătorilor de tenis în scaun rulant. Evenimentele au avut loc la Pitești, în cadrul bazei sportive „Star Arena” din Bascov, în perioada 8-11 august, și la Centrul Național de Tenis din București, între 12-15 august.

Această acțiune face parte din programul A.C.C.E.S., care își propune să faciliteze integrarea personală și profesională a cât mai multor persoane cu dizabilități și să promoveze o cultură organizațională în care diversitatea și incluziunea sunt prioritare pentru bunăstarea echipei.

„Credem foarte mult în acceptarea diversității în toate formele ei, iar pentru noi, la Kaufland, integrarea persoanelor cu dizabilități în societate, în activitățile de zi cu zi, dar și la locul de muncă reprezintă priorități pe care ni le-am asumat în sprijinul membrilor comunității noastre. Iar pentru că suntem susținători ai sportului pentru un stil de viață activ și sănătos, ne bucurăm să fim alături de sportivii paralimpici în cadrul celor două turnee de tenis”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director Kaufland România & Moldova.

Cele două competiții fac parte din circuitul internațional ITF Wheelchair pentru jucătorii de tenis în scaun rulant și au atras la start numeroși participanți din întreaga lume. Organizate sub egida Federației Române de Tenis și a Federației Internaționale de Tenis, ambele turnee își propun promovarea sportului de performanță în rândul persoanelor cu dizabilități.

În prezent, echipa Kaufland numără peste 450 de colegi cu dizabilități, angajați prin intermediul programului A.C.C.E.S., beneficiind de un mediu de lucru incluziv, de sprijin și de locuri de muncă adaptate nevoilor lor. Astfel, în fiecare locație Kaufland există acum cel puțin un angajat cu nevoi speciale. Mai mult, sunt deschise alte 500 de roluri dedicate persoanelor cu dizabilități în magazinele Kaufland din toate județele țării, în platformele logistice din Ploiești și Turda, precum și în sediul central din București.