Brandul londonez Paolina Russo, câștigător al premiului Zalando Visionary Award, își lansează prima colecție pe podium, intitulată Monolithic, în cadrul Săptămânii Modei de la Copenhaga, sezonul SS24.

Colecția celor două co-creative directors, Paolina Russo și Lucile Guilmard, combină tehnici artizanale cu producția industrializată, creând o punte de legătură între meșteșugurile tradiționale și tehnologie.

Mă bucur că, prin intermediul Zalando Visionary Award, am avut șansa de a lucra cu doi designeri talentați care sunt suficient de curajoși și inovatori pentru a-și urmări propria viziune. Cei doi designeri exemplifică ceea ce reprezintă acest premiu – creativitate și design, impact social și inovație”, a declarat Lena Sophie Röper, director Designer & Luxury Zalando.

Spre exemplu, denimul gradient este creat folosind țesături și procese de producție cu consum redus de apă, în timp ce rochiile și celelalte piese tricotate sunt lipsite în mod intenționat de feronerie și realizate din monofibre ușoare de bumbac.

”Atingerea standardelor înalte ale unui astfel de premiu ne aduce mai aproape de obiectivul nostru: modernizarea și regândirea tehnicilor și metodelor tradiționale prin inovare și o modă mai responsabilă. Sperăm că, prin munca noastră, i-am inspirat și pe alții să se simtă motivați de propriile tehnici și să aibă încredere să se exprim”, au declarat Paolina Russo și Lucile Guilmard, co-creative directors ai brandului Paolina Russo.