Junior Achievement și Carmeuse anunță o nouă etapă a proiectului „Construim meserii”, adresat tinerilor de liceu. Proiectul are ca obiective planificarea carierei și dobândirea unui set de abilități corelate pieței locurilor de muncă. În noua etapă vor fi implicați 1.700 de elevi, în principal de la școli din județele Argeș, Brașov, Dâmbovița sau Hunedoara.

Proiectul cuprinde programe JA de orientare profesională desfășurate la clasă, implementate de profesori formați de JA România, în cadrul cărora elevii se vor putea pregăti pentru interviul de angajare  și piața muncii prin autoevaluarea și dezvoltarea abilităților. Pe lângă toate acestea, voluntarii Carmeuse devin profesori pentru o zi în cadrul activităților față în față și online, contribuind atât la îmbunătățirea abilităților participanților, cât și la viitorul lor educațional și profesional.

”Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, m-am simțit foarte bine cu toți participanții, elevi și profesori deopotrivă; combinația dintre discuțiile libere în clasă și activitățile practice în curtea școlii a fost foarte benefică, pentru că ne-a menținut atenția pe tot parcursul desfășurării activității. A creat o atmosferă foarte bună de lucru în echipă, cu un rezultat grozav, de care ne-am bucurat cu toții la final” – voluntar Carmeuse, participant la ediția anterioară (2022-2023)

Carmeuse este lider mondial în producția de var, a calcarului cu conținut ridicat de calciu, varului cu diverse granulații și agregatelor, produse necesare în industrii ca cea a oțelului, energiei, mediului, construcțiilor și agricultură. Carmeuse a început ca o mică afacere de familie în Belgia, iar astăzi este o companie globală de materiale și servicii, cu competențe de bază în minerit, echipamente și soluții de inginerie.

Proiectul „Construim meserii” face parte din inițiativa globală a Carmeuse și Junior Achievement de susținere a tinerilor în alegerea viitoarei profesii. În România, la prima ediție au luat parte peste 1.500 de elevi și profesori.