În fiecare an, JCI București organizează Make it Grow, un eveniment ecologic ce își propune reîmpădurirea zonelor din jurul Capitalei, precum și monitorizarea acestora printr-un program de learning & development pe termen lung. Ediția a 12-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul 9:45-15:00.

”În cadrul evenimentului Make It Grow, nu ne rezumăm doar la plantarea de copaci, ci îmbinăm acțiunea noastră cu cele patru arii de impact ale organizației JCI: business și antreprenoriat, dezvoltare individuală, oportunități internaționale și impactul în comunitate. Această acțiune nu numai că protejează mediul înconjurător, ci și întărește legăturile în comunitatea noastră, mobilizând oamenii pentru un scop comun și inspirându-i să acționeze pentru un viitor mai sustenabil”, declară Andreea Teodorescu, Președinte JCI București.

Astfel, sâmbătă 23 martie, în Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, organizația invită iubitorii de natură la o acțiune care implică mișcare, socializare și plantarea a 5.000 de puieți de stejar.

”Natura are nevoie de noi și este important să ne unim vocile, puterile și acțiunile pentru a crea  impact. Dacă suntem mai mulți și mai implicați reușim să construim o viață așa cum ne dorim. Astăzi vorbim de o plantare de 5.000 de copaci, mâine construim piste de biciclete de 100 de km în Capitală, poimâine poate fi ceva și mai mare. Orice facem pentru natură, facem pentru noi”, a declarat Mădălina Sandu, fondator Green PR Global, partener de comunicare JCI România.

Proiectul Make It Grow a început în 2017 și a contribuit până în prezent să contribuie la obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG), cum ar fi: acțiuni asupra climei (SDG 13) și viața pe pământ (SDG 15). Make it Grow by JCI București își propune continuarea acestui proiect în fiecare an, cu cel puțin 1 zi de plantare pe sezon, și monitorizarea parcelelor deja împădurite împreună cu Ocolul Silvic și cu ajutorul comunităților care susțin această cauză. Din 2017, prin acest proiect, au fost plantați peste 20.000 de puieți, iar obiectivul pentru următorii ani este plantarea unui număr de 55.555 puieți de stejar în România.