Junior Achievement (JA) România și Ingka Investments România au lansat a doua ediție a proiectului „Fete în silvicultură“, dezvoltat pentru a cultiva interesul elevelor pentru profesiile silvice și pentru a încuraja și fetele să urmeze o carieră în domeniu.
Ediția de anul acesta va fi realizată în colaborare cu 10 școli gimnaziale din comunități rurale și trei licee silvice din patru județe. Proiectul urmărește să familiarizeze elevii cu domeniul silvic și să îi orienteze către continuarea studiilor într-o instituție cu profil forestier. Elevii de liceu au, de asemenea, posibilitatea de a explora cariere precum inginer silvic sau pădurar. În plus, programul oferă fetelor posibilitatea de a descoperi rolul și contribuția pe care femeile le pot avea în acest domeniu și chiar de a participa la programe de internship.
”Prin acest proiect, dorim să arătăm că viitorul silviculturii poate fi mai divers și mai incluziv. Femeile nu numai că au un loc în silvicultură, dar și joacă un rol crucial, așa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului. La Ingka Investments suntem mândri să susținem această inițiativă care promovează egalitatea de gen și dezvoltarea profesională a femeilor din sectorul forestier. Recunoaștem că tranziția între diferitele etape ale educației poate fi o perioadă plină de întrebări și incertitudini, în special pentru adolescenți. Îi încurajăm pe elevi să își continue studiile și să exploreze lumea fascinantă a silviculturii. Scopul nostru este să le oferim o perspectivă mai largă asupra unei cariere în silvicultură și să abordăm provocările comune asociate cu această profesie”, a declarat Cristina Igescu, People & Culture Manager la Ingka Investments România.
„Fete în silvicultură“ se înscrie în strategia Junior Achievement de pregătire a tinerilor pentru a reuși pe piața muncii, prin activități de învățare aplicată. Parteneriatul cu INGKA Investments este o oportunitate ca tinerele să-și exploreze pasiunea pentru natură și să-și dezvolte interesul și motivația pentru a urma profesii în silvicultură, prin expunerea la modele de reușită profesională în domeniu.
Prima ediție a proiectului, desfășurată în 2024, a inclus peste 450 de elevi (dintre care 240 de fete).

Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate