IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO eDaily. Noul model din categoria BEV (Battery Electric Vehicle) este special creat pentru transportatorii profesioniști și permite configurarea pentru o gamă largă de activități.

Pe drumul schimbării către emisiile zero, vehiculele electrice sunt un element-cheie în abordarea noastră, oferind soluții care nu compromit rentabilitatea sau productivitatea afacerii pentru clienți. Este esențial să dezvoltăm un ecosistem de susținere pentru a facilita extinderea electromobilității și a satisface cererea pieței, dar suntem încrezători că prin lansarea acestui vehicul, pe care nu mă feresc să îl numesc extraordinar, vom continua să susținem parcul verde rulant al României”, a declarat Andrei Gagea, Country Manager IVECO România.

Oferind posibilitatea echipării cu module scalabile de 37 kWh, vehiculul poate asigura o autonomie de până la 400 de kilometri și va fi disponibil în multiple variante de carosare. La nivelul punții spate, IVECO eDaily propune două tipuri de configurații. Versiunea simplă, de tip Single Wheel, oferă o capacitate de încărcare între 3,5 și 4,2 tone, în timp versiunea Twin Wheel, oferă încărcare între 4,2 și 7,2 tone.

În ceea ce privește opțiunile de încărcare electrică, sunt disponibile variantele de 11/22kW pentru încărcare completă atunci când timpul nu este o problemă, cât și încărcarea rapidă la stații de până 80 kW.