În preajma Zilei Naționale a Sustenabilității sărbătorită pe 27 octombrie, peste 120 de studenți din domeniul construcțiilor și gestionării resurselor vor participa la o serie de vizite educaționale organizate de compania Inoveco în cadrul Proiectului CMID Roești, județul Vâlcea.

Inoveco este o companie de construcții și gestionare a resurselor, care se implică în formarea tinerei generații de constructori prin organizarea unei serii de evenimente educaționale planificate în perioada octombrie – noiembrie, pentru a oferi studenților o perspectivă detaliată asupra proiectului Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Roești, județul Vâlcea. La prima vizită, care a avut loc în 20 octombrie 2023, au participat 28 de  studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB).

Proiectul CMID Roești reprezintă un angajament ferm pentru gestionarea deșeurilor într-un mod eficient și durabil. Prin intermediul celei de-a doua faze a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, proiectul vizează crearea unei facilități centrale de gestionare a deșeurilor, inclusiv o stație de sortare, depozit conform și stație de tratare mecanică și biologică (TMB) în Roesti, județul Vâlcea. Proiectul este un efort complex care implică aspecte legate de mediu, tehnologie de vârf și parteneriate solide pentru a oferi o soluție completă de gestionare a deșeurilor.

Suntem încântați să deschidem porțile proiectului nostru pentru tinerii entuziaști și să împărtășim cu ei pasiunea noastră pentru dezvoltarea durabilă și pentru inovație. Educația joacă un rol vital în construirea unui viitor mai bun, iar aceste vizite educaționale sunt parte integrantă a angajamentului nostru de a sprijini dezvoltarea viitoarelor generații de lideri în domeniul gestionării deșeurilor și construcțiilor sustenabile,” a declarat Inginerul Cornel Naic, Manager de Proiect CMID Roești.

Următoarea vizită va avea loc pe 30 octombrie, unde compania va găzdui un grup de studenți de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj Napoca, oferindu-le o oportunitate similară de a explora complexitatea proiectului CMID Roești. Inoveco va încheia seria vizitelor educaționale cu un grup de studenți din cadrul Universității Politehnice din București.

Prin aceste evenimente educaționale dedicate studenților, compania dorește să promoveze în rândul viitorilor lideri importanța gestionării durabile a resurselor și a practicilor de construcție responsabile.