Globalworth, cel mai mare investitor în spații de birouri din Europa Centrală și de Est, a primit 47 de certificări ESG pentru portofoliul din România.

„În cadrul Globalworth, viziunea noastră este de a construi un portofoliu mai verde și mai prietenos cu mediul, întrucât considerăm că aceasta este cea mai bună modalitate de a da înapoi comunitățile locale, investitorilor, chiriașilor, partenerilor noștri și persoanelor care lucrează sau locuiesc în apropierea clădirilor noastre. Obținerea acestor certificări a reprezentat un proces foarte riguros, iar succesul nostru indică faptul că suntem cu adevărat dedicați celor mai bune practici, calității înalte și dezvoltării permanente. În viitor, va trebui cu toții să regândim modul în care construim orașe pentru a permite o viață mai sustenabilă și mai inteligentă pentru toți, spații mai bune care oferă liniște sufletească. Suntem bucuroși să aducem viitorul mai aproape”, a declarat Marian Popa, Director General Globalworth România.

Certificările Globalworth:

  • Certificări LEED reînnoite pentru Globalworth Tower, Complexul Green Court (3 clădiri) și City Offices;
  • Certificarea BREEAM New Construction pentru Globalworth Square;
  • Certificări BREEAM In-use reînnoite pentru BOB, BOC, Globalworth Plaza, TCI, Unicredit, Gara Herastrau, TIP (o facilitate) și certificarea BREEAM In-use primită pentru prima dată pentru alte două facilități din complexul TIP;
  • Access4you – Certificare de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități pentru 16 clădiri de birouri Globalworth;
  • Certificarea WELL Health-Safety pentru toate spațiile noastre de birouri.

Unul dintre cele mai importante aspecte în ceea ce privește sustenabilitatea a fost punctajul obținut pentru Globalworth Square, cea mai avansată clădire de birouri din punct de vedere tehnologic din portofoliul Globalworth: BREEAM Outstanding Accreditation, cu un scor de 99%, plasând clădirea pe locul 3 la nivel mondial la momentul certificării.

Globalworth consideră investiția în proprietăți eficiente din punct de vedere energetic un avantaj de business și o parte din acțiunile sale preliminare mai ample pentru nZEB, din mai multe motive:

  • Comunitățile locale beneficiază de reducerea emisiilor de carbon rezultate din utilizarea proprietății.
  • Chiriașii companiei beneficiază de un consum de energie mai eficient, cu impact pozitiv asupra profitabilității activităților acestora.
  • Persoanele care lucrează sau vizitează clădirile Globalworth beneficiază de condiții îmbunătățite, datorită controlului temperaturii și a fluxului și a calității mai bune a aerului (ceea ce poate duce, de asemenea, la creșterea productivității).
  • Beneficiul partenerilor Globalworth rezultă din ajutorul pe care îl acordă companiei pentru a se dezvolta, menține și opera un portofoliu verde în conformitate cu specificațiile respective ale fiecărei proprietăți.