Genuin, atelierul de produse home&deco din in 100% european, anunță achiziționarea de echipamente de producție, brodare și reciclare, ce vor permite crearea produselor într-un mod mai eficient, cu accent pe sustenabilitate și grijă față de mediu. Mai mult, brandul va lansa o gamă nouă de produse pentru piața românească – perne decorative umplute cu textile reciclate și învelite în in, pentru promovarea economiei circulare și a consumului lent.

Pornit în 2021 ca o afacere de familie, din dorința de a avea materiale prietenoase cu pielea, dar şi cu mediul, Genuin este brandul de așternuturi, perdele și alte produse home&deco din in, ce a reușit să atragă anul acesta fonduri de peste 170.000 euro prin programul de granturi EEA AND NORWAY GRANTS FROM INNOVATION NORWAY. Prin acest proiect, fondatorii business-ului românesc își asumă crearea produselor într-un mod mai eficient, dar și refolosirea materialelor uzate pentru fabricarea unor produse noi.

„Printre motivele principale pentru care am creat acest business a fost nevoia noastră de a ne reîntoarce mai aproape de natură, de a consuma mai lent, de a avea lucruri care rezistă, care nu se strică ușor și de a ne uita un pic la ce este bun într-o tradiție uitată. Dorința noastră este să generăm cât mai puțin consum de energie și să reciclăm, de aceea  facem pași mari în acest sens și producem la comandă. Pe lângă achiziția acestor echipamente, avem în plan și instalarea unor panouri fotovoltaice și investiția în mașini electrice pentru livrări și montaje”, a declarat Oana Opriș, co-fondator Genuin.

Inul este durabil și ușor de întreținut, motive pentru care încurajează consumul mai lent. Acesta este termoreglator și bun pentru orice anotimp, căci oferă căldură iarna și lasă pielea să respire vara, este hipoalergenic natural și devine și mai bun odată cu trecerea timpului. Mai mult, inul este o plantă care necesită foarte puțină apă și îngrijire și nu are nevoie de pesticide sau fungicide în timpul creșterii. Potrivit reprezentanților companiei, Genuin folosește doar in european, certificat pe tot lanțul de producție și care a fost vopsit non-toxic.