Opt din zece angajați din Gen Z petrec timp liber alături de colegii din echipă cel puțin o dată pe lună, relațiile interpersonale la birou fiind pentru mulți dintre ei un criteriu de care țin cont în alegerea sau păstrarea unui loc de muncă. În cazul milenialilor și al angajaților din generația X, procentele ajung la 56%, respectiv 52%, potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.247 de respondenți la nivel național. 

Când vine vorba de tipurile de activități pe care vor să le desfășoare în timpul liber, peste 45% doresc să petreacă timpul în aer liber, peste 35% să se dedice hobby-urilor, iar aproape 27% să se ocupe de proiecte personale, potrivit sondajului. 

La Genesis Property am înțeles chiar înainte de pandemie că timpul liber petrecut frumos a devenit cel mai de preț bun al oamenilor, și în special al angajaților. Socializarea și sentimentul de apartenență la o comunitate în care să împărtășească activități diverse au devenit fundamentale, mai ales pentru tinerii aflați la început de drum”, susține Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property. 

Potrivit aceluiași sondaj, mai mult de jumătate dintre cei intervievați au subliniat că facilitățile și spațiile pentru timpul liber, amenajate în clădirile de birouri sau în apropierea acestora, ajută atât la un echilibru mai bun work-life, dar și la o deconectare după programul de lucru. Mai mult, dacă ar avea facilitățile necesare aproape de birou, 44% dintre respondenți susțin că ar face mai multă mișcare în aer liber, peste 34% ar avea mai multe activități recreative, iar aproximativ 26% ar dedica mai mult timp hobby-urilor. 

Anticipând nevoile angajaților din toate generațiile, Genesis Property anunță că facilitățile dorite de aceștia sunt deja disponibile în YUNITY Park, un concept imobiliar care și-a propus să redefinească munca de birou. Complexul include o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați, un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, alei pietonale și o promenadă etajată pe o lungime de 2.000 de metri, precum și oglinzi de apă în trepte și spații creative pentru lucru în aer liber, relaxare, întâlniri și evenimente. Faza II a proiectului a fost finalizată în 2023, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro, iar YUNITY Park a intrat în 2024 în ultima etapă de dezvoltare. 

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre viața la birou și a fost desfășurat în martie 2024, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 51% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.