Realizările artistice ale unora dintre cei mai talentați tineri din țară, 15 muzicieni și 15 artiști vizuali, bursieri în cadrul programului Tinere Talente, a XVI-a generație, au fost celebrate recent în cadrul Ediției 2024 a Galei Tinere Talente. Evenimentul a pus în lumina reflectoarelor pe bursierii Fundației Regale Margareta a României la final de proiect, printr-un un program muzical pregătit de tinerii muzicieni și o amplă expoziție de artă vizuală cu lucrări realizate în anul de bursă.

A fost o seară specială dedicată artei, pasiunii și frumuseții muzicii clasice și ne-am bucurat să avem alături public numeros pentru un spectacol care a îmbinat capodopere atemporale din repertoriul de operă și balet și talentul tinerilor muzicieni, putându-l într-o călătorie sonoră de neuitat. Am traversat epoci și stiluri muzicale, de la eleganța barocului lui Handel și Charpentier, la sensibilitatea romantică a lui Verdi și Puccini, până la rafinamentul baletului lui Ceaikovski. Fiecare piesă a spus o poveste, a evocat o emoție și ne-a invitat să descoperim nu doar suplețea muzicii, ci și puterea ei de a uni sufletele”, a declarat violonistul Rafael Butaru.

La final, cei 30 de bursieri ai programului Tinere Talente – ediția 2024, au primit diplome pentru performanța artistică în domeniul artelor vizuale şi a muzicii clasice.

Momentul artistic din sală a fost completat de Expoziția de artă vizuală, în foaierul Media al TNB (aripa Grand Hotel), cu lucrări relevante din proiecte individuale ale bursierilor realizate cu materiale achiziționate din bursă, precum și selecții de lucrări din proiectele comune: expozițiile Jurnal de Viață, Forma Gândului, Pasiunile și Preocupările membrilor Familiei Regale, coordonate de mentorul conf. univ. dr. Ion Anghel. Alteța Sa Regală Principesa Sofia a vizitat expoziția însoțită de mentorii conf. univ. dr. Carmen Apetrei și conf. univ. dr. Ion Anghel, alături de bursierii care au expus și publicul invitat la Gală.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 17 decembrie, iar intrarea este liberă.

Programul național Tinere Talente, derulat de Fundația Regală Margareta a României, a debutat în anul 2009 cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii cu venituri reduse și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii primesc îndrumarea unor mentori valoroși, pregătire prin masterclass-uri și au oportunități de promovare foarte importante, toate acestea creând o platformă de lansare în cariera artistică. Până în prezent, 440 de burse au fost acordate tinerilor talentați care studiază muzica sau artele vizuale în licee și universități din România.