Fundația Vodafone și Fundația Regală Margareta a României (FRMR) continuă colaborarea pentru proiectul „Conectăm Generații în Lumea Digitală”, parte a programului Hi Digital de educare a seniorilor. În această a doua ediție e proiectului, vor fi organizate ateliere gratuite de dezvoltare a abilităților digitale pentru 1.000 de persoane cu vârsta peste 65 de ani din București și din alte 15 localități din țară.
Atelierele se desfășoară după metodologia Hi Digital, dezvoltată de Fundația Vodafone, care promovează dobândirea abilităților digitale ca soluție reală pentru creșterea calității vieții seniorilor din România, incluziunea socială și promovarea îmbătrânirii active.
”Una dintre concluziile-cheie ale proiectului pilot derulat în 2024 a fost importanța continuării procesului de digitalizare pentru integrarea vârstnicilor în societate și îmbunătățirea calității vieții lor. Prin acest program, ne propunem să le oferim seniorilor din România instrumentele necesare pentru a naviga cu ușurință în mediul digital, sprijinindu-le incluziunea socială și bunăstarea”, a declarat Mugurel Mărgărit, director executiv al Fundației Regale Margareta a României.
”Hi Digital este un program care se derulează în 6 țări europene, ca angajament al Fundației Vodafone de a se implica în educația digitală a seniorilor. Dobândirea de abilități digitale în rândul acestora reprezintă un aspect crucial în societatea contemporană, marcată de evoluții tehnologice rapide și schimbări permanente ale modului în care comunicăm, lucrăm și ne relaxăm. Într-o lume în care internetul și tehnologia sunt omniprezente, accesul la informație și servicii online nu trebuie să fie un privilegiu rezervat doar celor tineri sau celor familiarizați cu acestea. În schimb, este esențial ca persoanele în vârstă să fie incluse digital, pentru a beneficia de oportunitățile și avantajele pe care le oferă era digitală”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone în România.
Atelierele din această a doua etapă a proiectului „Conectăm Generații în Lumea Digitală” se desfășoară în București, Arad, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Turda, Buciumeni, Nucet, Galați, Baia de Fier, Hobița, Polovragi, Târgu Jiu, Sighișoara, Sibiu și Turnu Măgurele, cu suportul a 10 organizații locale care lucrează cu vârstnici.

Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate