Fundația Comunitară București invită publicul la ediția cu numărul 12 a Swimathon București, cel mai așteptat eveniment sportiv de strângere de fonduri din România. Evenimentul se va desfășura în weekend-ul 15-16 iunie în incinta Complexului Olimpic de Natație Otopeni, iar intrarea va fi liberă.

Donațiile de anul acesta vor susține 34 de proiecte din domeniile social, sănătate, cultural, educație și persoane cu dizabilități, iar 978 de înotători-fundraiseri se vor întrece în bazin, transformând fiecare lungime de bazin în donații pentru cauzele care îi motivează. Susținătorii pot dona online pe platforma swimathonbucuresti.ro sau la fața locului.

Evenimentul va fi prezentat de Alex Zlăvog, content creator, și Alecsandru Dunaev, actor în serialele „Adela” și „Lia, soția soțului meu”. Printre personalitățile implicate anul acesta în strângerea de fonduri se numără Ada și Antoaneta Galeș, Ana Ularu, Ioana Ginghină, ReallyRux și Ionuț Bodonea.

Pentru a facilita alegerea cauzei, evenimentul va găzdui o galerie a proiectelor, iar pentru a face vizita cât mai plăcută, zona exterioară a complexului va fi transformată într-un spațiu de relaxare și socializare, cu snack-uri, cafea și răcoritoare.

Evenimentul de la bazin este momentul culminant al eforturilor voluntarilor fundraiseri din cadrul campaniei Swimathon. Până în prezent, cei 978 de fundraiseri au strâns deja un milion de lei (1.007.226 lei), datorită susținerii a peste 7.000 de donatori. Donațiile se pot face până pe 21 iunie, ora 23:59.

În cei 11 ani de existență, Swimathon București a sprijinit 258 de proiecte, cu ajutorul a peste 4.800 de înotători, și a strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.