ING Bank România dă startul unui nou program național de selecție pentru ONG-uri care au nevoie de finanțarea proiectelor derulate, cu impact real în comunitate, și care au resurse limitate pentru a strânge donații individuale la scară mare.

Potrivit unui studiu realizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), donațiile individuale sunt în topul surselor de finanțare pentru ONG-urile din România, iar în cazul a 21% dintre aceste organizații, care depind doar de două surse de finanțare, aceste donații sunt esențiale.

Peste jumătate dintre români au donat în ultimele 12 luni, potrivit unui studiu derulat de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), iar valoarea donației medii lunare a crescut de peste 100 de ori față de 2003. Observăm și noi acest fenomen și, din acest motiv, ne-am dorit să facilităm procesul pentru clienții noștri. Anul trecut am crescut numărul ONG-urilor de la 3 la 16, iar acestea vor fi în fiecare an schimbate pentru a da cât mai multe șanse societății civile să primească ajutorul atât de necesar. Printr-o donație direct în Home’Bank am simplificat un proces vital în activitatea ONG-urilor, respectiv acțiunile de fundraising, lăsându-le astfel ocazia de a se concentra mai ușor asupra creșterii impactului proiectelor caritabile. Mulțumim tuturor clienților care au înțeles inițiativa noastră și au susținut cele 16 ONG-uri din platforma ING să-și urmeze misiunea și sperăm ca împreună să continuăm acest proiect”, a declarat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

Programul de selecție a celor 16 ONG-uri din 2025 va debuta în luna iunie 2024. Perioada de înscriere este între 6 și 24 iunie, iar dintre ONG-urile care vor completa formularul de înregistrare, vor fi selectate 30 pentru o listă scurtă, în perioada 24-28 iunie.

Între 1 și 10 iulie, juriul ING Bank România, format din angajați ai băncii, va vota 16 dintre organizațiile non-guvernamentale înscrise pentru a fi prezente în platforma Donează în Home’Bank începând cu decembrie 2024. Lista finală a cauzelor alese va fi anunțată în data de 12 iulie.