FIRST7 – Centrul de training pentru părinți și educatori, organizează în perioada 12 octombrie – 9 noiembrie 2024, a X-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie 2024, în mai multe orașe din România și Republica Moldova.
Evenimentul reunește experți locali și internaționali în educația preșcolară cu scopul de a transmite bune practici și soluții concrete în procesul de predare din acest segment. Tematica conferinței din acest an abordează nevoile copiilor atipici: „Cum sprijinim nevoile fiecărui copil, în educația timpurie?”
”Ne confruntăm cu provocări semnificative în educația copiilor de astăzi, în special în ceea ce privește nevoile copiilor atipici și a impactului tehnologiei asupra atenției. Conferința oferă răspunsuri concrete, explorând strategii optime și constructive pentru susținerea nevoilor emoționale și intelectuale ale fiecărui copil, prin intermediul unor metode creative precum muzica și dansul, dar și prin adaptarea materialelor educaționale și a mediului de învățare. În plus, este stringentă găsirea strategiilor pentru nevoile copiilor cu deficit de atenție ca urmare a interacțiunii lor cu tehnologia și ca urmare a traiului într-un mediu foarte stimulativ”, declară Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.
Recunoscând limitele unei abordări uniforme, conferința explorează soluții concrete pentru personalizarea procesului educațional prin strategii inovative de incluziune, metode practice de identificare a nevoilor individuale și instrumente care sprijină dezvoltarea fiecărui copil într-un mediu sigur și stimulant.
Sesiunile de training pentru cadrele didactice au loc la Chișinău (12 octombrie), Constanța (13 octombrie), Craiova (19 octombrie), Sibiu (20 octombrie), Brașov (26 octombrie), Timișoara (28 octombrie), București (30 octombrie – 1 noiembrie), Suceava (2 noiembrie), Iași (3 noiembrie) și Cluj (9 noiembrie). Participarea este gratuită.
Conferința de Educație Timpurie este o inițiativă a Fundației Acorns prin FIRST7 – Centrul de training pentru părinți și educatori. Evenimentul se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate