FC Rapid 1923 se alătură inițiativei Neuroatipic League prin care copiii diagnosticați cu autism pot accesa locuri în Loja Senzorială amenajată de către Fundația Neuroatipic și Federația Română de Fotbal pe Arena Națională. Astfel, Loja Senzorială Neuroatipic League va fi deschisă la toate meciurile FC Rapid 1923 pe Arena Națională.

Micii microbiști pot veni însoțiți de părinți, iar pentru a accesa locurile disponibile în lojă aceștia pot contacta Fundația Neuroatipic. Noul parteneriat a fost inaugurat în cadrul derby-ului Rapid – FCSB.

Pe lângă accesul gratuit în Loja Senzorială Neruoatipic League, oferit de FC Rapid 1923 la toate meciurile echipei pe Arena Națională, clubul a oferit Fundației Neuroatipic 3 tricouri de colecție semnate de întreaga echipă, ce vor fi scoase la licitație live în cadrul următorului meci Rapid pe Arena Națională. Fondurile obținute vor fi direcționate către construirea Centrului Neuroatipic, primul centru de dezvoltare și integrare pentru copiii și tinerii cu tulburări de spectru autist din România.

FC Rapid 1923 susține inițiativa Neuroatipic League și ne bucurăm că acum putem oferi un spațiu incluziv pentru ca toți micii suporteri să aibă ocazia de a participa la meciurile echipei lor preferate pe stadion. Felicităm Fundația Neuroatipic, FRF și Arena Națională și le suntem alături pentru a contribui împreună la îndeplinirea misiunii de a face fotbalul accesibil tuturor categoriilor de public”, a declarat Viorel Moldovan, președinte FC Rapid 1923.

Felicităm FC Rapid 1923 pentru implicare și ne bucurăm să vedem că tot mai multe echipe se alătură inițiativei Neuroatipic League. Scopul acestui proiect este de a oferi acces pe stadion, la meciurile de fotbal, cât mai multor copii diagnosticați cu autism. Am pornit cu meciurile Echipei Naționale, iar FC Rapid 1923 este deja a treia echipă de club care se alătură demersului nostru”, a declarat Florin Șari, Public Policy and Social Responsibility Manager, FRF.

Proiectul Lojei Senzoriale Neuroatipic League, primul proiect de design pentru neurodiversitate pe un stadion din România, a fost dezvoltat și implementat de echipa multidisciplinară a Fundației Neuroatipic condusă de Psih. Dr. Crina Nedelcu, formată din arhitecți, designeri și specialiști în tehnici de învățare și terapii pentru copiii și tinerii cu tulburări de neurodezvoltare.

Mulțumim FC Rapid 1923 pentru deschiderea cu care au primit inițiativa noastră. Fiecare meci la care copiii diagnosticați cu autism pot fi prezenți este un nou pas spre dezvoltare și incluziune. Mai mult decât atât, licitația live pe care o vom organiza cu ajutorul FC Rapid 1923 este încă un pas înainte pentru construcția Centrului Neuroatipic”, a declarat Psih. Dr. Crina Nedelcu, fondator Fundația Neuroatipic.