Emerson SRL, furnizor de soluții pentru automatizări, și Centrul de Știință Qub, organizație ce sprijină dezvoltarea abilităților STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) în rândul tinerilor și profesorilor, anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru a stimula educația în direcția artei și a științelor exacte .

Prin această colaborare, Emerson și Qub își propun să aducă în prim-plan importanța educației STEAM și să ofere acces la programe și resurse educaționale inovatoare care să dezvolte creativitatea, gândirea critică și abilitățile practice ale copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Cu un accent deosebit pe învățarea experiențială, parteneriatul va oferi copiilor și profesorilor din învățământul preuniversitar șansa de a se implica în activități educaționale interactive care să le stimuleze curiozitatea și să le dezvolte abilitățile pentru viitor.

”Prin îmbinarea expertizei noastre ne propunem să aducem o schimbare pozitivă în modul în care copiii învață și se dezvoltă, deschizându-le ușa către o lume plină de oportunități în domeniul STEAM. Credem că prin această colaborare vom inspira și pregăti viitoarea generație de lideri în domeniul științei, tehnologiei și inovației”, a declarat Sînziana Mureșan, Director Resurse Umane, Emerson Cluj.

”Ne bucurăm să fim un spațiu al explorării și descoperirii, care să-i apropie pe copii nu doar de științe, ci și de o altfel de învățare. Educația nu se întâmplă exclusiv în spațiul școlii, ea este responsabilitatea întregii comunități, iar la Qub suntem o echipă de oameni pasionați să completeze arealul educațional cu experiențe noi. Suntem încântați să colaborăm cu Emerson SRL și să aducem împreună o abordare integrată și inovatoare a educației STEAM”, a declarat Miruna Amza, Manager Qub, Centrul Cultural Clujean.

Colaborarea în domeniul STEAM a celor două organizații s-a materializat în trecut prin We 🧡 STEM Day, eveniment organizat de Emerson în fiecare an la sediul companiei și celebrarea unor zile reper internaționale prin implicarea tinerilor. La ediția din 2023 a We 🧡 STEM Day au participat peste 2.400 de elevi, studenți și profesori de la 32 de școli din județul Cluj, iar cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor și Femeilor în Știință (9 februarie 2024), QUB și Emerson au organizat un eveniment pentru copiii angajaților, în timpul căruia cei mici au făcut experimente de fizică și chimie, au construit roboți și au învățat cum să genereze imagini cu ajutorul inteligenței artificiale.