Restart Energy anunță finalizarea celui mai recent proiect de implicare socială, renovarea integrală, din fonduri proprii, a cantinei Colegiului Național Bănățean, unul dintre cele mai prestigioase licee din Timișoara. Investiția în lucrările de construcție, design și amenajare interioară se ridică la 70.000 de euro.

Colegiul Național Bănățean este situat într-o clădire cu istorie, creată de arhitectul vienez Eduard Reiter, și funcționează ca instituție de învățământ încă de la început, din anul 1773.

”Pentru noi, succesul nu se măsoară doar în cifre, ci și în impactul pozitiv pe care îl avem asupra comunităților în care operăm. Este motivul pentru care am integrat în ADN-ul companiei noastre misiunea de a sprijini și dezvolta comunitățile locale, cu accent pe educație și sănătate. Astfel, în linie cu valorile și principiile noastre, Restart Energy s-a angajat în proiecte care au ca scop principal sprijinirea și îmbunătățirea acestor două domenii”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

”Renovarea cantinei e o bucurie pentru toți elevii Colegiului Național Bănățean. Designul și dotările moderne au schimbat cu totul acest spațiu folosit zilnic de peste 300 de copii. Mulțumim companiei Restart Energy pentru acest proiect minunat și pentru faptul că susține constant educația”, spune Alexandru Tănăsie, Directorul Colegiului Național Bănățean.

Modernizarea cantinei a durat trei luni de zile și a cuprins atât lucrări de construcții complexe (schimbare de circuit, înlocuirea instalației electrice, de apă și de încălzire, înlocuirea tencuielii, a caloriferelor, a corpurilor electrice, a gresiei și a faianței etc) cât și de design și amenajare interioară, acțiunile fiind coordonate de o echipă de arhitecți și o echipă de design interior, sub îndrumarea Alinei Amira El-Hassaina, absolventă a colegiului Național Bănățean.

De-a lungul timpului, Restart Energy a sprijinit diverse proiecte din domeniul educației, precum oferirea de burse de studiu, dotarea școlilor cu tehnologie modernă, susținerea proiectului ZGRIPTOR, care a obținut premiul doi la Concursul NASA Space Settlement din SUA sau hackatonul global NASA Space Apps Challenge 2023.