Climathon, mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC, care sprijină cetățenii să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice și să dezvolte soluții la provocările de mediu din orașele lor, lansează înscrierile pentru ediția 2024. În România, evenimentul este organizat de Impact Hub Bucharest alături de EIT Climate-KIC și susținut de Raiffeisen Bank Romania.

Desfășurat sub forma unui hackathon, evenimentul va avea loc în 7 orașe din România și în peste 100 de orașe din întreaga lume, aducând împreună comunități locale, universități, inovatori, organizații diverse, antreprenori și autorități publice.

La Impact Hub Bucharest, credem cu tărie că fiecare dintre noi are puterea de a aduce schimbări semnificative în lupta împotriva schimbărilor climatice, în propria comunitate. Prin Climathon, căutăm să inspirăm, să conectăm și să sprijinim factorii locali de schimbare care își doresc să se implice în accelerarea tranziției către o societate fără emisii de carbon. Împreună avem oportunitatea de a construi comunități locale mai reziliente și un mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO & cofondator Impact Hub Bucharest.

Sub sloganul Viitorul verde începe de la firul ierbii, Climathon 2024 extinde invitația la nivel național, către organizații și grupuri locale din Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Ploiești și Constanța să devină parte din această inițiativă globală, organizând evenimente Climathon în orașele lor.

Organizațiile dornice să găzduiască Climathon în oricare dintre cele 6 orașe asociate vor beneficia de sprijin în organizarea și comunicarea evenimentului și de o finanțare de 10.000 de euro pentru a implementa eficient hackathon-ul.

În ultimii ani, noi – Raiffeisen Bank România, ne-am implicat activ în dezvoltarea comunităților din care facem parte și vom continua să ne implicăm pentru că un viitor mai bun înseamnă colaborare continuă. Ne bucurăm că anul acesta Climathon se va desfășura în București și în alte 6 orașe din România într-un demers ce-și propune să aducă în prim plan cele mai inovatoare soluții de sustenabilitate pentru orașe mai verzi”, a declarat Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

În cadrul fiecărui eveniment local de Climathon, se vor constitui cinci echipe formate din participanți cu interese diverse. Echipa care va dezvolta cea mai inovatoare soluție de business ce răspunde provocării identificate la nivel local va fi premiată cu 5.000 Euro pentru a continua dezvoltarea acesteia.

În plus, proiectele locale câștigătoare vor fi luate în considerare pentru a fi incluse pe lista scurtă a inovatorilor selectați pentru etapa Pitch Day a Romania ClimAccelerator 2024 categoria Idea stage. Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România dedicat start-up-urilor din domeniul tehnologiilor verzi.