Fabrica de hârtie DS Smith continuă să joace un rol activ în dezvoltarea comunității din Zărnești prin Lecțiile de Economie Circulară desfășurate în școlile generale ale orașului. De la începutul acestui an școlar, peste 300 de elevi au beneficiat de această inițiativă, îmbogățindu-și cunoștințele despre economie circulară, reciclare și producția de hârtie.

Pe lângă atelierele desfășurate în școli, câteva sute de copii din județul Brașov au vizitat Fabrica de Hârtie, au participat la tururi virtuale și au învățat mai multe despre modul în care deciziile mici pot duce la rezultate semnificative în protecția mediului. Acțiunile similare vor continua în aprilie în cadrul programului Săptămâna Verde.

Printre inițiativele care beneficiază de sprijinul Fabricii de Hârtie se mai numără Olimpiadele Naționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean Brașov în 2024, modernizarea Unității de Primire Urgențe Pediatrice la Spitalul „Dr. C.T. Sparchez” și cea de-a 6-a ediție a competiției Hard Enduro Piatra Craiului, Faza Europeană.

„Ceea ce facem acum este important, dar modul în care modelăm viitorul contează și mai mult. Suntem onorați să avem un parteneriat solid cu comunitatea locală și vom continua să sprijinim proiectele care pot schimba cu adevărat viețile oamenilor în bine, pe termen lung. Ambiția noastră este de a contribui la transformarea orașului Zărnești și a regiunii Brașov în povești de succes recunoscute la nivel național, iar fiecare proiect este un pas în această direcție”, a declarat Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane DS Smith Zărnești.

Inițiativele se încadrează în strategia globală de sustenabilitate a DS Smith, numită „Now and Next”, iar unul dintre obiectivele acesteia este „100% dintre locații implicate în activități comunitare în fiecare an”.

În România, DS Smith deține un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Ștefănești și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie în Zărnești, două unități de producție ambalaje în Ghimbav și Timișoara și trei centre de servicii, în Pitești, Timișoara și Otopeni.