DS Smith anunță înlocuirea a peste 1 miliard de elemente din plastic în ambalajele pe care le produce, cu 16 luni în avans față de data preconizată – 2025. Procesul de înlocuire a implicat reducerea în volum sau eliminarea completă a plasticului din ambalajele existente, ca rezultat al soluțiilor propuse de companie.  

Înlocuirea plasticului s-a realizat prin operațiunile DS Smith din 27 de țări (Europa și America de Nord) și face parte din programul de înlocuire și reducere a plasticului stabilit de companie în 2020 în cadrul Strategiei de sustenabilitate ‘Now and Next’. În România, compania anunță că au fost înlocuite 19 milioane de elemente din plastic cu alternative pe bază de fibre. 

Printre ambalajele cel mai des întâlnite, în componența cărora a fost înlocuit sau redus conținutul de plastic, se numără panerele și tăvițele pentru fructe și legume, lădițele de transport din plastic și alte articole de ambalare din domeniile industriale, auto și electronice. 

Când am stabilit strategia de sustenabilitate ‚Now and Next’, am vrut să includem obiective care generează schimbări de mediu atât în afara, cât și în cadrul DS Smith. Atunci când inovăm cu scopul de a ne ajuta clienții să înlocuiască sau să reducă materialele plastice, reușim împreună să răspundem cerințelor societății de reducere a poluării cu plastic și aducem simultan un plus de valoare în colaborarea cu aceștia. Sunt mândru de fiecare membru al echipei DS Smith pentru atingerea acestui obiectiv, mai ales că a avut loc cu un an mai devreme. Cu toate acestea, suntem abia la început. Există mult mai multe efecte pozitive pe care le putem avea sprijinindu-ne clienții și comunitățile în obiectivele lor de sustenabilitate și suntem extrem de motivați de această misiune”, a declarat Miles Roberts, Director Executiv al Grupului DS Smith.

În România, potențialul de înlocuire al materialelor plastice este unul foarte mare. Mă bucur să descopăr de la an la an o deschidere tot mai mare din partea clienților spre a explora alternative mai sustenabile la soluțiile lor de ambalare existente. Echipa locală DS Smith de Sales, Marketing & Innovation a identificat oportunități în piață cu ani în urmă, fiind adevărați pionieri ai industriei și le-au fructificat prin concepte de design practice, care au convins clienții că tranziția către economia circulară este fezabilă. Acum celebrăm împreună cu clienții noștri reușita de până acum: peste 15 milioane de materiale plastice problematice înlocuite în România”, a declarat Christian Schmidt, Director General la DS Smith Packaging România.