Kaufland România organizează o nouă colectă de alimente și produse de igienă pentru comunitățile defavorizate, alături de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, sub inițiativa Cutia cu Fericire, care se desfășoară la nivel național în peste 140 de magazine Kaufland, până pe 24 aprilie.

Pot fi donate produse alimentare de bază neperisabile (zahăr, făină, ulei, orez, cacao, cereale și paste, sosuri, conserve, ceai și cafea, dulceață, gemuri, creme de ciocolată, chipsuri, snacksuri, pufuleți, ciocolată și dulciuri, condimente, semințe, nuci, fructe uscate, biscuiți) sau produse de igienă personală (periuță și pastă de dinți, săpun, gel de duș, șampon, hârtie igienică, absorbante, scutece pentru copii).

Toate produsele vor fi preluate de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Galați, Timișoara, Constanța și Craiova și donate către 150 de organizații care oferă servicii socio-educaționale, de recuperare și rezidențiale. Articolele colectate în magazinele din București vor fi preluate de echipa de la Cantina socială Kaufland și distribuite ulterior beneficiariilor Cantinei –  persoanelor vârstnice, familiilor nevoiașe și altor categorii vulnerabile.

Kaufland este un partener responsabil și implicat în comunitățile în care este prezent. Încercăm mereu să aducem bucuria în casele familiilor și persoanelor vulnerabile. Îi încurajăm pe clienți să se alăture campaniei și împreună să demonstrăm că implicarea face diferența”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Inițiativa Cutia cu Fericire vine în continuarea colectei desfășurate în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, în cadrul căreia au fost donate circa 4.000 kg de alimente neperisabile. Acestea au fost distribuite către 45 de organizații, care au în grijă 4.044 persoane vulnerabile.