Proiectul CONFER – Consolidarea Organizațiilor Non-guvernamentale prin Fundraising și Eficientizarea Rezultatelor a ajuns la final. CONFER a avut ca scop să descopere și să întărească capacitatea unor organizații nonguvernamentale active în domeniile educațional și social, din zone insuficient deservite, de a mobiliza fonduri și a promova cauzele lor sociale în comunitate.
În urma unui apel public, în 2022 au fost selectate 12 organizații neguvernamentale, care acționează în zone insuficient deservite, din localități din județele Alba, Arad, Buzău, Covasna, Cluj, Ilfov, Maramureș, Mureș, Teleorman și Timiș, pentru consolidarea capacității și sustenabilității lor. Pe parcursul celor 22 luni, organizațiile au parcurs un program complex de dezvoltare organizațională, ce a inclus training și mentorat pentru fundraising, comunicare digitală și completare de aplicații pentru finanțare, coaching, transformare digitală, manuale de branding și acțiuni de networking.
”Prin proiectul CONFER, am descoperit organizații și lideri sociali cărora le-am oferit instrumentele, cunoștințele și inspirația pentru a putea aduce schimbarea în bine în comunitățile pe care le servesc. Proiectul CONFER a adus ceva semnificativ pentru fiecare organizație participantă – valoare, transformare, experiență, viziune, creștere, generozitate, belșug, perspectivă, curaj, oportunitate, orizonturi noi, emoție, recunoștință. Iar echipei noastre, o mare satisfacție și împlinire pentru rezultatele lor, pe care am avut ocazia să le împărtășim la Conferința de închidere a proiectului”, declară Ioana Petrea, manager CONFER.
În cadrul proiectului au fost organizate 25 de sesiuni de training și mentorat de grup și individual, 50 de sesiuni de coaching, 10 ONG-uri au cooptat peste 350 de participanți, donatori și sponsori noi, 175 de ONG-uri au primit o Metodologie de bune practici și 60 de reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale au realizat schimb de bune practici și networking într-un eveniment cu participare fizică.
”Voi sunteți cei care aveți experiență locală și informațiile de la firul ierbii. Știți mai bine decât oricine care sunt problemele reale din comunitățile unde lucrați. Astfel, puteți să îi informați și educați pe potențialii parteneri și sponsori despre situațiile și nevoile locale, având o cunoaștere profundă a comunității voastre. Fiți mândri de cine sunteți și ceea ce faceți prin proiectele pe care vi le propuneți. Acesta este cel mai bun mod de a-i face și pe ceilalți să creadă în voi”, a declarat Sigbjorn Nedland, Nedland Kultur Norvegia.
Proiectul CONFER a fost derulat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Nedland Kultur, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate