Crucea Roșie Română și Flanco România anunță că în primele 12 luni ale programului Caravana de Sănătate (intitulat inițial Caravana de Bine) au fost oferite 9.377 de consultații medicale gratuite, efectuate pentru 2.848 de persoane vulnerabile, din 12 localități rurale.

Programul Caravana de Sănătate are ca obiectiv promovarea sănătății în comunități vulnerabile prin accesul persoanelor din zone greu accesibile la consultații medicale gratuite. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române evaluează starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie pediatrică, precum și alte specializări.

Accesul egal la servicii medicale este un deziderat pe care Crucea Roșie Română îl promovează activ prin intermediul proiectului Caravana de Sănătate. Ne dorim ca fiecare persoană, indiferent de origine, statut socio-economic sau loc de rezidență, să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin acțiunile noastre, dorim să contribuim la reducerea inegalităților în domeniul sănătății și la crearea unui viitor sănătos pentru toți”, a declarat Raluca Buzea, Manager Programe de Sănătate, Crucea Roșie Română.

În urma campaniei lansate în magazinele sale din întreaga țară la finalul anului 2022, Flanco a susținut financiar proiectul Caravana de Sănătate, împreună cu clienții săi, care au făcut donații în magazine sau pe flanco.ro.

”Alături de Crucea Roșie Română și cu sprijinul valoros al clienților noștri, am reușit să aducem sănătatea în plan principal pentru persoane aflate în nevoie. Consultațiile efectuate pe parcursul anului ar fi ajuns la o valoare de 1,4 milioane de lei, o sumă foarte ridicată pentru comunitățile vulnerabile precum cele pe care le-am vizitat. Vom continua să susținem Caravana de Sănătate și în acest an, în care plănuim să ajungem în noi localități, la copiii, adulții și bătrânii care au nevoie de servicii medicale, dar prea des nu și le pot permite”, spune Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco.

În decursul unui an de colaborare, Caravana de Sănătate a vizitat 12 localități rurale din județele Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Tulcea, Teleorman, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș.