BCR Social Finance și Launch, împreună cu BCR, Bursa Binelui și ERSTE Foundation, au lansat AmpliFY ONG, un proiect multianual de creare a unui mediu civic sustenabil.

Proiectul este adresat asociațiilor neguvernamentale mici și mijlocii, de la cele înființate recent, până la cele care beneficiază deja de sponsorizări și granturi. Prin AmpliFY ONG, acestea vor primi acces la o rețea extinsă de resurse, potențiali parteneri și mentori, dar și la programe educaționale menite să le dezvolte capacitățile.

Pentru a-și îndeplini cu succes misiunile, ONG-urile trebuie să se poată adapta la schimbările constante cu care se confruntă societatea și să fie deschise la conectare, învățare și co-creare, acestea fiind și oportunitățile cu care vin partenerii din acest proiect.

“Avem nevoie de colaborare între autorități, mediul privat, societatea civilă, ONG-uri, instituții. Este important să avem o stabilitate fiscală, și legislativă, să ne amintim că noi nu suntem în competiție pentru resurse, pentru că prin colaborare, putem avea acces la oportunități noi. Trebuie să construim împreună această societate civilă investibilă a viitorului”, declară Nicoleta Deliu Pasol, Director Comunicare CSR BCR.

AmpliFY ONG începe cu un pilot de 1 an, timp în care va adresa principalele provocări cu care se confruntă mediul ONG și va continua pe parcursul a 5 ani. Obiectivele pentru 2024 includ construirea unei comunități de minimum 400 de membri, publicarea unui raport despre statusul ecosistemului și organizarea de evenimente, sesiuni de mentoring și meeting-uri pe teme precum management, gestionarea unei echipe, fundraising.