AVE (Asociația pentru Valori în Educație) anunță venirea în echipă a Claudiei Lixandru în poziția de Director de Dezvoltare. Printre responsabilitățile rolului se numără finanțarea direcțiilor de dezvoltare, creșterea capacității organizaționale, cât și reprezentarea internațională a organizației în relație cu finanțatori și parteneri cheie, autorități care oferă granturi și fundații internaționale. De asemenea, va coordona o echipă internă și externă cu ajutorul căreia asigură creșterea sustenabilă a programelor asociației conform obiectivelor stabilite împreună cu Consiliul Director. 

Claudia Lixandru are experiență de management și leadership atât în zona de business, cât și cea non-profit, la nivel național și internațional. A condus, în ultimii 10 ani, Roma Education Fund (REF) în România, iar în ultimii trei ani a fost Co-Director al întregii rețele internaționale, timp în care a contribuit la creșterea fundației atât în ceea ce privește veniturile, cât și numărul de angajați. Sub coordonarea Claudiei Lixandru au fost implementate peste 30 de proiecte, care au beneficiat de bugete de aproximativ 50 de milioane de euro. 

Vrem să transformăm 1.000 de școli în următorii 3 ani, să scădem analfabetismul funcțional în rândul elevilor, iar acestea sunt demersuri la nivel național, motiv pentru care avem nevoie de capabilitățile speciale și expertiza profesională a Claudiei, care este unul dintre liderii de ONG-uri cu cea mai relevantă experiență din România”, a declarat Andreea Nistor, Director executiv AVE.

Am venit alături de AVE datorită forței de care a dat dovadă în a mobiliza o varietate de stakeholderi în jurul misiunii sale de a duce sistemul de educație din România în top 10 la nivel european până în 2035. Problemele din educație pot fi rezolvate doar împreună și prin intervenții pe termen lung și scalabile la nivel național. Sunt convinsă că experiența mea va dezvolta structura operațională necesară scalării sistemice a activității desfășurate de AVE”, a declarat Claudia Lixandru, Director de Dezvoltare AVE.