Auchan România vine în sprijinul celor aproximativ 200 de copii aflați în grija asociației „Ana și Copiii”, contribuind la oferirea a 15.000 de mese calde și asigurarea unei alimentații sănătoase pentru cei mici.

Campania, aflată la cea de-a a treia ediție, se desfășoară până pe 31 martie 2024, iar din vânzările fiecărui castor de pluș Titi Bucătarul, confecționat din PET-uri reciclabile, Auchan va dona câte 7,5 lei pentru asigurarea meselor calde pentru beneficiarii asociației „Ana și Copiii”. Castorul Titi poate fi achiziționat din orice magazin Auchan, din majoritatea magazinelor MyAuchan din stațiile Petrom sau poate fi comandat din magazinul online, prețul unei jucării fiind de 29,90 lei.

Mesele copiilor sunt create de un tehnician nutriționist și au la bază principiile unei alimentații sănătoase. O masă caldă include o supă, un fel principal, un fruct și o gustare de după amiază. Meniurile sunt oferite copiilor aflați în grija Asociației Ana și Copiii din centrele București, Prahova și Călărași.

Prin intermediul Fundației Auchan, compania a susținut anul acesta și amenajarea bucătăriei din noul centru al asociației din București. Investiția de peste 40.000 euro a reprezentat dotarea bucătăriei cu echipament frigorific și de preparare a meselor, utilarea liniei de servire și achiziția de electrocasnice pentru spălarea vaselor.

Suntem încântați să pornim din nou, alături de deja faimosul Castor Titi, într-o nouă misiune ce își propune să aducă bucurie, speranță și un ajutor concret în mediile în care este nevoie. În noua campanie, alături de Titi Bucătarul, ne îndreptăm atenția spre o alimentație sănătoasă în rândul copiilor, întărind astfel încă o dată viziunea noastră de a mânca mai sănătos și de a trăi mai bine, respectând și protejând planeta”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan România.

Asociația „Ana și Copiii” este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, ce are ca misiune prevenirea abandonului familial și școlar prin programe educaționale, asistență socială, medicală și juridică, activități de recreere și socializare, activități de informare, acțiuni și măsuri de conștientizare și sensibilizare socială și înființarea de servicii sociale, pentru și în sprijinul comunității. În prezent, oferă servicii unui număr de 1.000 de copii și 312 familii din București, Prahova, Călărași, Olt, Teleorman si Ilfov.

Alături de educație, o alimentație sănătoasă este unul dintre cele mai valoroase daruri pe care le putem oferi copiilor. Mesele sănătoase zilnice aduc cu ele sănătate și energie bună pentru teme și joacă. Suntem tare recunoscători pentru sprijinul Auchan România, întrucât ajutorul lor ne permite să asigurăm copiilor mese calde zilnice folosind alimente cu un bogat conținut nutrițional”, adaugă Mihaela Voivozeanu, Președinte Asociația ,,Ana și Copiii”.

Prin campanii derulate în ultimii doi ani cu ajutorul Castorului Titi, Auchan a contribuit financiar cu peste 950.000 lei la proiecte sociale de educație și de protejare a mediului.