În pregătirea sistemului de garanție – returnare care urmează să intre în vigoare la nivel național în luna noiembrie, Auchan oferit o soluție concretă și facilă pentru ca un număr cât mai mare de oameni să testeze și să se obișnuiască cu un astfel de sistem pentru reciclare.

Astfel, din 18 aprilie și până în prezent, aproximativ 150.000 de ambalaje au fost aduse zilnic în cele 37 de puncte de colectare din orașele în care e prezent, cele mai mari cantități fiind înregistrate în București, Timișoara, Craiova, Constanța și Brașov.

”Știm cu toții că o bună gestionare a deșeurilor din plastic, din ambalaje sau a celor municipale, în general, înseamnă cursuri de apă și păduri mai curate, un mediu mai sănătos atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare. Acesta este motivul pentru care mă bucur să mă aflu astăzi la Auchan. Salut investiția companiei în sistemul de colectare și reciclare a ambalajelor și apreciez munca și efortul financiar depuse”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Este de lăudat și de felicitat inițiativa Guvernului de a introduce acest sistem. Noi l-am implementat deja din aprilie și ne bucurăm să numărăm astăzi peste 23 de milioane de ambalaje colectate în mai puțin de 6 luni, un rezultat extraordinar, ținând cont că această cantitate de ambalaje nu se regăsește astăzi în mediul înconjurător. Îi felicităm și le mulțumim tuturor clienților pentru responsabilitatea de care au dat dovadă în acest timp foarte scurt. Apreciem că și alți colegi din retail fac același lucru și că românii au înțeles rapid mecanismul reciclării, ceea ce denotă că suntem pregătiți pentru implementarea și respectarea sistemului de garanție-returnare”, a declarat Ionuț Ardeleanu, CEO Auchan România.

Clienții Auchan sunt invitați să continue să aducă ambalaje PET/ALU/sticlă, iar pentru fiecare ambalaj colectat după scanarea cardului MyCLUB Auchan, vor fi recompensați cu un voucher de fidelitate de 0,5 lei care poate fi folosit exclusiv pentru a achiziționa produse de la diverși parteneri Auchan, conform informațiilor și condițiilor disponibile în magazine și pe auchan.ro. Bonificarea de 0,5 lei per ambalaj oferită de Auchan se acordă pentru maximum 50 de ambalaje pe zi, respectiv 100 de ambalaje/săptămână/card de fidelitate. După atingerea acestor limite, reciclarea poate continua fără acordarea de beneficii.