Programul de educație financiară și de carieră Start Major, care pregătește elevii din învățământul tehnologic, profesional și tehnic pentru o viață independentă, ajunge anul acesta la cea de-a patra ediție. Programul derulat de Asociația The Social Incubator cu sprijinul UniCredit Bank a crescut de la an la an, iar în 2023 va ajunge la cel puțin 3.000 de elevi din București și nouă județe ale țării.

Prin intermediul Start Major, mii de liceeni din București, Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Mureș și Timiș participă la sesiuni de educație financiară și la activități specifice, din domeniile carieră și angajabilitate, având ca scop creșterea șanselor de independență financiară și succes în carieră.

Tinerii vor fi implicați și într-o experiență tip tabără de antreprenoriat, care le oferă beneficii complexe de învățare, conectare și explorare personală și vocațională. Ca în fiecare an, în ultima etapă a proiectului, liceenii vor participa la Pitch Day, competiția care le oferă vizibilitate pentru ideile lor de afaceri și premii în bani.

Start Major a crescut de 10 ori în 4 ani

Programul Start Major este organizat în trei module, în cadrul cărora tinerii învață cum să își administreze banii în mod responsabil, cum pot obține mai ușor un loc de muncă, ce anume trebuie să știe pentru a-și putea dezvolta propria afacere, dar și cum pot folosi resursele financiare disponibile în mod eficient.

La prima ediția a programului au participat 300 de elevi din București, la cea de-a doua ediție am ajuns la peste 1.500 de elevi din București și județele Cluj și Iași, iar la cea de-a treia ediție au participat peste 2.500 de tineri din București și județele Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Timiș. La cea de-a patra ediție a proiectului, care se va desfășura în perioada aprilie-decembrie 2023, vor participa 3.000 de tineri din București și 9 județe, de 10 ori mai mulți față de prima ediție.

„ESG este un pilon cheie al strategiei noastre și este încorporat în structura noastră de afacere ca o mentalitate colectivă pentru care ne asumăm cu toții responsabilitatea. Unul dintre obiectivele importante ale strategiei de ESG este să susținem comunitățile să crescă și, în acest sens, programele de educație financiară și antreprenorială pentru elevii de liceu cu profil tehnic sunt foarte relevante. Și în anii trecuți, și anul acesta, alături de sutele de profesori implicați, sunt numeroși voluntari din bancă ce participă în program”, spune Ramona Costache, Coordonator al proiectului în cadrul UniCredit Bank.