Asociația pastel și ProCredit Bank organizează în data de 27 mai 2023 o amplă acțiune de colectare a deșeurilor din Pădurea Băneasa. Acțiunea face parte din proiectul „Refresh Pădurea Băneasa”, inițiat de Asociația pastel și aflat la cea de-a doua ediție. Primul proiect de mediu al ONG-ului a avut loc anul trecut în Parcul Natural Văcărești.

”<Refresh> este cel mai important proiect de mediu pe care îl desfășurăm la Asociația pastel. Ne bucurăm că anul acesta reușim să ne canalizăm eforturile către o altă zonă populară din București, de această dată Pădurea Băneasa. Parteneriatul cu ProCredit Bank ne onorează, ne responsabilizează și ne bucurăm că alături de ei și de voluntarii înscriși în proiect, vom reuși să igienizăm cele mai des populate spații din pădure”, a declarat Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

ProCredit Bank s-a alăturat de curând „Angajamentului pentru Mediu”, o inițiativă prin care sectorul de business din România contribuie la îndeplinirea Acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice, de aceea proiectul „Refresh Pădurea Băneasa”, inițiat de Asociația pastel, ni se potrivește foarte bine. Ne dorim să fim un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere  și să facem un exercițiu de conștientizare privind importanța protejării mediului înconjurător”, a declarat Andreea Ichim, Director General Adjunct de la ProCredit Bank România.

Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020, Pădurea Băneasa a fost declarată „pădure-parc”. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă, deșeurile rezultate în urma acestor activități dăunează faunei și florei.

Asociația pastel va pune la dispoziția tuturor partenerilor și voluntarilor materialele necesare pentru această activitate: saci de gunoi, mănuși, clești pentru colectare, tricouri și șepci.

Voluntarii care își doresc să participe la acțiunea de mediu din cadrul proiectului „Refresh Pădurea Băneasa” se pot înscrie prin completarea formularului disponibil la https://asociatiapastel.ro/fii-voluntar/.