Prin programul Asociației de „Renovare școli în mediul rural”, sub motto-ul Împreună CONSTRUIM oameni, 78 de școli din satele României s-au transformat în ultimii 3 ani în spații moderne, în care anual, 15.000 de copii merg cu drag să învețe.

Asociația a reușit această performanță fără granturi europene, motivând autoritățile și comunitatea locală să se implice. Totodată, BookLand a mobilizat sute de companii să contribuie cu bani sau materiale construcții, prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit/venit, conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994, sau Ordinului 1679/2022 care a aprobat formularul 177.

Am avut imensa bucurie de a fi selectați de Asociația BookLand în acest frumos și benefic proiect de reabilitare și construcție a școlii noastre. Sunt copii frumoși care abia așteaptă să dovedească lumii de câte lucruri sunt în stare. Le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în copiii noștri!” – Ioana Sîrb, Directoarea Școlii Gimnaziale „Simion Balint”.

Sunt rare comunitățile rurale în creștere. Am ajuns să ne bucurăm atunci când am aflat că măcar stagnează numeric. Așa că atunci când dăm de o comunitate înfloritoare, cu mulți români întorși acasă, e o mare bucurie. Știm că investiția noastră e pe mâini sigure”, – Mihaela Petrovan, Președinta Asociației BookLand.

Transformarea școlii a fost posibilă și datorită Primăriei Săndulești, care a susținut integral costurile de manoperă și a oferit sprijinul logistic necesar. Autorității locale i s-au alăturat câteva zeci de organizații care cred în tineri și într-o Românie mai bună prin educație.