75 de angajați Antibiotice au donat sânge, în cadrul celei de-a 25-a ediții a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată în data de 4 aprilie 2024. În total, peste 30 de litri de sânge, care ar putea salva până la 90 vieți ale pacienților din spitalele ieșene, s-au donat în cadrul campaniei mobile.

Acțiunea de recoltare a avut loc pe platforma Antibiotice, în sediul Centrului de Studii Clinice a+, fiind organizată de către Fundația „Antibiotice – Știință și Suflet” în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).

Majoritatea donatorilor sunt recurenți. Din 75 de donatori, 70 au mai participat la colecte de sânge.

”Sunt o donatoare fidelă în cadrul acestei campanii, deoarece am așa-numitul sânge pediatric, adică grupa 0, RH negativ. Este o grupă rară de sânge, pentru care există foarte mare cerere, sângele de acest tip fiind utilizat în tratarea nou-născuților. Ca mamă a doi copii, faptul că sângele meu ar putea face sănătos un copil și fericită pe mama acestuia, mă emoționează și mă încurajează”, a declarat Andreea-Roxana Drangă, angajat Antibiotice.

În fiecare an, compania Antibiotice, prin Fundația „Antibiotice – Știință și Suflet”, alături de specialiștii unității mobile a CRTS Iași, organizează pe platforma sa industrială câte două colecte de sânge pentru angajați.