AmCham Sustainability Competition, programul care aduce împreună membri ai Camerei de Comerț Americane și startup-uri verzi pentru a rezolva probleme reale din domeniul circularității și sustenabilității, deschide înscrierile!

Startup-urile sunt invitate să propună soluții la provocările propuse de membrii AmCham. Participanții selectați în program vor beneficia de workshop-uri de business și vor avea șansa ca la finalul programului să dezvolte ideile propuse alături de companii.

În acest an, AmCham sărbătorește 30 de ani de prezență și activitate în România. Cu această ocazie, alături de Impact Hub Bucharest, organizația lansează AmCham Sustainability Competition, un program care își propune să găsească soluții reale la probleme presante din domeniul sustenabilității și circularității cu care se confruntă companii din România.

Pentru că sustenabilitatea este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar și a noastră colectiv – indivizi, companii, guverne , ne dorim ca prin AmCham Sustainability Competition, un proiect aniversar AmCham30, să încurajăm dezvoltarea de soluții inovatoare, cu impact pozitiv asupra mediului. Proiectul aduce împreună companii și startup-uri pentru a găsi soluții scalabile la probleme care afectează în mod special apa, aerul și solul”, a declarat Letiția Pupăzeanu, Directorul Executiv AmCham Romania.

Membrii AmCham Romania, participanți la prima ediție a AmCham Sustaintability Competition, care vor selecta cele mai bune propuneri sunt: Coca-Cola HBC România, Cargill Agricultură, Kimball Electronics, Microsoft Romania, Raiffeisen Bank România și Stericycle România.

Suntem onorați să construim alături de AmCham România un program avangardist, dăruind noii generații o lume mai bună, mai durabilă și mai circulară. Aceasta este o provocare prin excelență a viziunii noastre și o oglindă a valorilor ce ne unesc, în scopul de a face o diferență pozitivă în lume. Invităm startup-urile inovative din România să ni se alăture în această călătorie. Împreună vom adresa problemele palpabile de sustenabilitate și circularitate cu care se confruntă companiile mari de la noi din țară„, a declarat Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator al Impact Hub Bucharest.

Startup-urile câștigătoare vor participa la un program de dezvoltare a ideii/ soluției propuse, vor beneficia de workshop- uri de business, dar și de consultare și feedback din partea companiilor participante,  astfel încât să-și poată adapta soluțiile la realitatea provocărilor.