Ajungem MARI, cel mai mare program din România care susține pe termen lung educația copiilor instituționalizați și din medii defavorizate, aniversează 9 ani de activitate. Peste 10.000 de voluntari, peste 500.000 de ore de voluntariat în sprijinul a peste 3000 de copii din sistemul de protecție, peste 500 de copii la consiliere vocațională, peste 300 de copii la psihoterapie și 14.000 de donatori sunt doar câteva dintre faptele bune, la bilanțul celor 9 ani.
Separarea de familie, abandonul și instituționalizarea sunt experiențe traumatizante, cu impact asupra viitorului acestor copii. Cu ajutorul unor oameni care să le ofere claritate, direcție și încredere, copiii pot reuși. Cu ocazia aniversării, Ajungem MARI lansează un program de ambasadori-modele pentru copiii mai puțin norocoși.
1.400 voluntari Ajungem MARI din București și din 24 de județe din țară au grijă de 3.000 de copii din sistemul de protecție. Lor li se adaugă acum 9 ambasadori, profesioniști cu realizări în domenii diverse, care să îi inspire pe copii: Liana Stanciu (jurnalist), Horia Ghibuțiu (jurnalist), Bianca Purcărea (artist și content creator), Eli Vorbește (content creator și influencer de fapte bune), Ana Consulea (Chef cofetar & antreprenor), Andreea Moldovan (Chef cofetar & antreprenor), Claudiu Șerban (antreprenor), Vlad Eftenie (fotograf), Izabela Tiu (make-up artist). Ambasadorii se alătură cauzei Ajungem MARI, din dorința de a aduce o schimbare reală în societate și de a fi parte din soluție pentru copiii din sistemul de protecție.
„Nevoia cea mai mare a copiilor instituționalizați este de a avea pe cineva care să-i asculte, să le ofere iubire, afecțiune, să fie acolo pentru ei. Voluntarii noștri răspund din plin acestei nevoi și desfășoară și multe alte activități educative. De ele depind deseori reușitele copiilor după ce părăsesc centrele, ei au puterea de a schimba destine. De aceea, ne bucurăm enorm că putem merge la nivelul următor și că putem oferi copiilor noștri modele în viață. Modele adevărate, oameni care au reușit să-și transforme visele în realitate, dar care muncesc zi de zi pentru ele”, spune Vivianda Nicolae, vicepreşedinte Ajungem MARI.
În 9 ani, peste 10.000 de voluntari din întreaga țară au adus o schimbare reală în viețile a sute de copii din sistemul de protecție, i-au ajutat la teme, lecții, au făcut meditații, au mers în excursii și au explorat lumea din afara centrelor. Peste 400 de copii au făcut meditații pentru evaluarea națională și bacalaureat, 750 de copii au mers în tabere și au fost organizate aproximativ 4.000 de excursii.
Pe lângă interacțiunea cu voluntarii, Ajungem MARI le oferă copiilor și psihoterapie, logopedie, consiliere vocațională, training-uri și cursuri de formare pentru a deveni responsabili și independenți când părăsesc sistemul de protecție. Peste 1.000 de copii instituționalizați au participat la cursuri vocaționale, 347 de copii au mers la terapie, 582 de copii, la consiliere vocațională și 128 de copii, la cursuri de calificare.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate