Beko România, liderul pieței locale de electrocasnice și cel mai mare hub de producție al Beko Europe, a obținut în cadrul Galei GovNet Health & Safety Awards 2024 două noi distincții importante, pentru integrarea principiilor de Securitatea și Sănătatea Muncii (SSM) în educație și, respectiv, pentru performanțele în managementul sănătății și siguranței.

Cu o echipă formată din peste 4.500 de persoane, Beko România se numără printre cei mai mari angajatori privați din țară, demonstrând o preocupare constantă față de excelența în practici organizaționale și responsabilitate socială. Bazându-se pe o viziune centrată pe grija pentru oameni și societate, compania promovează un mediu de lucru fundamentat pe respect, colaborare, siguranță și inovație. Astfel, premiile obținute reprezintă o recunoaștere a practicilor promovate de Beko România, consolidându-i reputația în industrie.

Unul dintre cele mai apreciate proiecte recunoscute la Gala GovNet Health & Safety Awards 2024 a fost proiectul „Integrarea SSM în educație” by Beko România, care își propune să familiarizeze elevii de liceu cu principii fundamentale, punând accent pe importanța acestora într-un mediu profesional și personal. Prin activități interactive și concursuri tematice, inițiativa îmbină teoria cu practica într-un mod structurat, cultivând responsabilitatea și prevenția în rândul tinerilor și pregătindu-i pentru provocările viitoare. Dezvoltat în parteneriat cu liceele implicate în programul de învățământ dual, proiectul aduce o contribuție valoroasă cu impact direct asupra comunităților locale.

Pentru contribuția sa semnificativă la promovarea excelenței în practicile de sănătate și siguranță la nivelul întregii organizații, Augustin Merlan, Health & Safety Lead în cadrul Beko România, a fost recunoscut cu titlul de „Health and Safety Manager of the Year”.

Echipa Health & Safety (HS) a Beko România, compusă din 8 profesioniști (4 în Găești, 3 în Ulmi și un coordonator de echipă), contribuie activ la îmbunătățirea standardelor de securitate și sănătate în muncă în organizație. Aceasta crește gradul de conștientizare a importanței securității la locul de muncă în rândul angajaților, printr-un mod de lucru proactiv și implicat. Mai mult, echipa H&S adoptă o abordare colaborativă, consolidând relații eficiente la toate nivelurile și inspirând angajații să își asume un rol activ în respectarea, promovarea și dezvoltarea practicilor de securitate, facilitând comunicarea deschisă și transparentă.

Ca lider pe piața locală de electrocasnice, având în portofoliu două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală – fabrica de la Găești, specializată în aparate frigorifice, și fabrica de mașini de spălat din Ulmi – este esențial să punem sănătatea și siguranța oamenilor noștri pe primul loc. La Beko România, ne dorim ca fiecare coleg să simtă că face parte dintr-o familie extinsă, unde contribuția sa este cu adevărat importantă. Prin toate inițiativele și cultura organizațională pe care o cultivăm, susținem un mediu de lucru în care angajații sunt sprijiniți să se dezvolte pe toate planurile, iar munca lor este recunoscută și apreciată la adevărata sa valoare”, afirmă Maria Tataru, HR Director, Beko East Europe Cluster.

Misiunea noastră, a echipei de Health and Safety, este să promovăm excelența în toate procesele noastre și să asigurăm un mediu de lucru sigur și sănătos. Suntem mândri de impactul pe care îl avem în comunitatea noastră și dincolo de ea, dar mai ales de crearea unui standard de excelență în industrie”, a declarat Augustin Merlan, Health & Safety Lead, Beko România.

În contextul unei piețe a muncii caracterizate de volatilitate și schimbări rapide, Beko România își consolidează poziția ca angajator de top. Compania oferă programe extinse de training și mentorat, atât la nivel local, cât și global, promovând o cultură organizațională orientată spre dezvoltare continuă și învățare. Printre programele emblematice reunite sub umbrela noului Employer Value Proposition ”Feels Like Home”, se numără Women Community – o inițiativă ce pune în valoare femeile din companie, WellCare Journey – program dedicat echilibrului dintre viața profesională și cea personală, sau HR Talks – sesiuni periodice de discuții la nivel de organizație.

Beko România are în portofoliul său brandurile comerciale Arctic, Beko și Grundig. Cu investiții de peste 391 de milioane de euro, începând din 2002, Beko Romania și-a extins semnificativ capacitatea de producție și a integrat sustenabilitatea în centrul modelului său de afaceri. Compania exportă în prezent 84% din producția totală în peste 80 de țări.

Beko România deține două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală, fabrica de la Găești, unde au fost produse până în prezent peste 44 de milioane de aparate frigorifice și fabrica de mașini de spălat din Ulmi, prima fabrică Industry 4.0 din România, dotată cu cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligență artificială, machine learning și automatizare a proceselor. Fabrica din Ulmi a fost desemnată de către Forumul Economic Mondial (WEF) drept unul dintre cele mai verzi centre de producție din lume, primind statutul de Sustainability Lighthouse, unul dintre puținele de acest tip din Europa.