780 de participanți au intrat în competiția de alergat pe scări SkyRun2024, organizată de către SkyTower România, contribuind totodată și la susținerea mai multor cauze, toate fondurile strânse din taxele de participare fiind donate către patru asociații.
Deși inițial competiția SkyRun 2024 a fost anunțată și programată pentru 700 de persoane, datorită cererii mari de participare locurile s-au suplimentat cu încă 80. Astfel, 780 de alergători, adulți și copii, s-au aliniat la start pentru a concura în 22 de subcategorii pentru 66 de cupe. Competitorii au avut de urcat 620 de trepte până la linia de sosire de la etajul 31, ceea ce presupune o urcare de 108 metri.
”La cererea participanților de anul trecut, ediția SkyRun din acest an a introdus și o premieră: la eveniment s-au putut înscrie copii cu vârste între 7 și 13 ani și adolescenți între 14 și 17 ani. Am creat aceste două categorii speciale pentru ca aceștia să aibă oportunitatea de a face parte din această competiție într-un mod adaptat vârstei lor. Prin această inițiativă, ne propunem nu doar să încurajăm practicarea sportului de la o vârstă fragedă, ci și să asociem activitatea fizică cu distracție și bucurie”, declară Leo Forstner, Managing Director, RPHI România, compania care deține SkyTower.
Anul acesta, toate fondurile strânse din taxele de participare la SkyRun 2024 vor fi donate către patru asociații caritabile: Climb Again, Mia’s Children, SOS Children Villages și Autism Voice. La înscrierea în concurs, fiecare concurent a avut posibilitatea de a alege către care dintre cele patru asociații se va transfera echivalentul taxei de înscriere.
Asociația Climb Again este o organizație non-profit care operează centre de alpinism indoor, unde sunt organizate sesiuni de terapie, de cățărare pentru copii și adolescenți cu diferite tipuri de dizabilități.
Mia’s Children este o organizație non-profit înființată și coordonată de doamna Mia Scarlat, care este activă din anul 1998. Copiii Miei oferă zilnic îndrumare, îngrijire și consiliere în desfășurarea activităților de instruire – educaționale, artistice, sportive, creative și de socializare – copiilor și tinerilor din mediile sociale defavorizate, care se află într-o situație de risc social major. Asociația s-a bazat pe visul de a salva copii și tineri din București și din împrejurimi care s-au confruntat cu neglijență, abandon sau abuz.
SOS Satele Copiilor, cu o activitate de peste 30 de ani în România, este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este de a oferi o familie copiilor rămași fără sprijinul parental și de a-i susține și proteja pe cei care riscă să-l piardă.
Asociația Autism Voice, fondată în 2008, este prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism, care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate