Schneider Electric România anunță noi servicii de auto-evaluare a companiilor de toate dimensiunile, interesate să-și reducă amprenta de carbon și să devină mai prietenoase cu mediul.

Serviciile de evaluare furnizate de Schneider Electric urmăresc trei direcții: eficiența energetică, energia regenerabilă și creditele de carbon – instrumente de compensare pe care companiile le pot accesa pentru a neutraliza emisiile de carbon pe care le generează. În urma analizei, echipa de specialiști a companiei realizează un raport care indică stadiul actual, propune un plan de măsuri cu recomandări și include estimări de economii realizate în urma implementării acestora.

Evaluarea include, în anumite situații, verificarea fluxurilor de lucru și a echipamentelor mari, permițând astfel depistarea oricăror consumuri neconforme și remedierea acestora.

La nivelul Uniunii Europene, există un cadru legislativ tot mai clar și mai strict, care încurajează companiile de orice dimensiune să măsoare amprenta proprie de carbon și să ia măsuri de reducere treptată a acesteia. Sustenabilitatea nu mai este demult un deziderat opțional sau rezervat doar companiilor mari, multinaționale. Începând din 2025, companiile mari, cu peste 500 de angajați sunt obligate să publice Rapoarte de Sustenabilitate, iar an de an își urmăresc obiectivele și progresele în această direcție. Dar datele publicate de companiile de audit financiar arată că aproximativ 70% din amprenta de carbon a unei companii mari provine din lanțul său de aprovizionare, așa încât interesul acesteia este să propage preocupările pentru decarbonizare și în rândul furnizorilor săi, companii de orice dimensiune”, a declarat Ana Maria Motoc, Consulting Sustainability Advisor, Schneider Electric Romania.