Fundația Regală Margareta a României (FRMR) dă startul selecției naționale pentru ediția 2025 a burselor din cadrul programului Tinere Talente. Elevii și studenții cu vârste între 14 și 24 de ani, care urmează studii în domeniul muzicii clasice sau artelor vizuale la instituții de învățământ vocaționale din România și provin din familii cu venituri reduse, sunt invitați să aplice până la data de 10 noiembrie 2024, pentru a obține o bursă în cadrul acestui program, ajuns la cea de-a 17-a ediție.

Pe parcursul unui an, bursierii selectați vor beneficia de sprijin financiar, mentorat intergenerațional și oportunități de promovare, menite să-i ajute în dezvoltarea artistică. Bursele individuale, în valoare de până la 2000 Euro, acoperă costuri precum achiziționarea materialelor de studiu, instrumentelor muzicale, ustensilelor de creație sau participarea la concursuri și cursuri de specializare. De asemenea, tinerii artiști vor avea ocazia să participe la evenimente culturale, expoziții, concerte și recitaluri.

Un element distinctiv al programului este componenta de mentorat intergenerațional, prin care bursierii vor fi ghidați de personalități consacrate din lumea artistică și culturală. Aceste sesiuni le oferă tinerilor oportunitatea de a se dezvolta atât profesional, cât și personal. De asemenea, masterclass-urile, atelierele de creație și training-urile de pregătire psihologică și de dezvoltare fiziologică pentru performanță, organizate sub îndrumarea unor mentori experimentați și valoroși ai programului, contribuie la perfecționarea abilităților acestora.

Programul național Tinere Talente, inițiat de Fundația Regală Margareta a României în 2009, are ca scop sprijinirea și promovarea tinerilor artiști talentați din România care nu dispun de resursele necesare pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Până în prezent, 440 de burse au fost acordate tinerilor talentați, fiind ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. În susținerea bursierilor, au fost organizate 128 recitaluri și concerte, 82 de expoziții, 126 sesiuni de mentorat sau masterclass.