Asociația HEM, care are ca unic demers Programul Național “N-avem SÂNGE?!” (www.n-avemsange.ro), anunță lansarea campaniei #nextbloodfluencer. Campania are scopul de a inspira și (in)forma o nouă generație de donatori fideli de sânge, pregătiți să răspundă nevoilor constante ale sistemului de sănătate din România.

Prin această inițiativă, Asociația HEM își propune să încurajeze tinerii să devină influenceri ai binelui, #nextbloodfluencer – donatori care vor inspira și motiva prin exemplul personal, contribuind la salvarea de vieți.

Ne dorim ca tinerii să înțeleagă că fiecare donare de sânge poate face diferența între viață și moarte pentru cineva aflat în suferință. Mai mult decât atât, ne dorim să explicăm și mai bine senzația de conexiune și de sens pe care o au cei care donează consecvent. Garanția sănătății fiind un plus implicit pentru donatori, în toată această poveste. Implicându-se în demersul nostru, unii dintre tineri își vor putea recâștiga o parte uitată din sufletul lor și toți cei implicați vor avea certitudinea valorii gestului lor, de înaltă umanitate. Astfel, prin #nextbloodfluencer, le oferim șansa de a deveni eroi ai comunităților din care fac parte, inspirând și alte persoane să li se alăture. Fiecare donator fidel este o resursă valoroasă pentru sănătatea României, fie că ne referim la trup sau la suflet”, a declarat Marian Costache, #bloodfluencer co-fondator și președinte al Asociației HEM

Tinerii sunt invitați să se alăture campaniei donând sânge la cel mai apropiat centru de transfuzie și împărtășind experiența pe canalele lor de social media utilizând hashtag #nextbloodfluencer.