STRABAG SE, grupul european de construcții, a marcat 30 de ani de activitate în România reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate și față de campania „Work on Progress”. Obiectivul central al acestei inițiative este atingerea neutralității climatice până în 2040, de-a lungul întregului lanț valoric, prin adoptarea unor soluții digitale, inovatoare și ecologice.

În contextul în care aproximativ 38% din emisiile globale de CO2 provin din sectorul construcțiilor, STRABAG și-a asumat – alături de partenerii săi – un rol de lider în transformarea acestei industrii.

Strategia de decarbonizare a companiei se concentrează pe folosirea materialelor ecologice, eficientizarea resurselor și reciclabilitatea acestora, precum și pe proiectarea inteligentă pentru a limita pierderile și a reduce efectele asupra mediului. Compania investește în prezent în peste 250 de proiecte de inovație și 400 de inițiative de sustenabilitate.

Într-o industrie care de multe ori se concentrează doar pe lucruri tangibile – drumuri, clădiri și infrastructură – STRABAG a văzut întotdeauna mai departe. Pentru STRABAG, cele mai importante elemente de construcție nu sunt betonul sau oțelul, ci oamenii săi. Suntem o companie care înțelege valoarea fiecărui individ, o companie care susține diversitatea, incluziunea și egalitatea la fiecare nivel. Oamenii de la STRABAG reprezintă peste 140 de națiuni, întruchipând etosul companiei de colaborare globală și conexiune locală, și suntem mândri că românii și România sunt parte din călătoria noastră”, a declarat Alfred Watzl, membru al Consiliului de Administrație STRABAG SE.

În cei 30 de ani de activitate pe piața din România, ceea ce ne-a diferențiat este tocmai capacitatea noastră de a ne adapta și de a inova. Fie că vorbim despre adoptarea noilor tehnologii, abordarea unor proiecte complexe sau găsirea celor mai bune soluții pentru a conecta oameni și locuri, STRABAG a fost mereu pregătită să facă față oricărei provocări”, a adăugat Patrick Hopfgartner, Director General STRABAG România.

Printre cele mai recente inovații ale grupului se numără ClAir Asphalt – un asfalt inovator ce purifică aerul și reduce zgomotul de rulare – sau betonul cu emisii reduse de carbon, pentru care STRABAG folosește lianți cu un conținut scăzut de clincher, reducând astfel emisiile de CO2 cu până la 50%.