Grupul DIGI și Asociația Îngeri pentru Suflete își unesc forțele pentru al treilea an consecutiv în derularea proiectului de responsabilitate socială „Dulăpiorul Fermecat – Un pas spre un viitor mai bun”, parte a programului anual „Rechizite pentru viitor”.

Prin intermediul acestui demers, elevii din localitățile Vinga, Mailat și Mănăștur, județul Arad vor avea din nou la dispoziție toate rechizitele școlare, odată cu dotarea dulapurilor din incinta unităților de învățământ cu cele necesare participării la cursuri.

Inițiativa urmărește să ofere cadrelor didactice și copiilor din mediul rural un sprijin concret în rezolvarea problemei materialelor educaționale indispensabile pentru buna organizare a cursurilor pe întreaga durată a anului școlar. “Dulăpioarele Fermecate” sunt gândite ca răspuns direct la nevoile lor specifice, pentru ca lipsa rechizitelor să nu constituie un obstacol în calea frecventării cursurilor.

De la începutul campaniei, am reușit să aprovizionăm 40 de dulăpioare cu rechizitele necesare în unitățile de învățământ din țară care au nevoie de suport. Parteneriatul cu DIGI ne ajută să asigurăm continuitate pentru al treilea an consecutiv în școlile în care am implementat această inițiativă alături de ei. Un astfel de sprijin este esențial în comunitățile defavorizate unde rata abandonului școlar este ridicată, pentru ca elevii proveniți din familii cu lipsuri să fie încurajați să participe la cursuri și să obțină rezultate mai bune”, a declarat Alexandra Timar, Președintele Asociației Îngeri pentru Suflete.

Acest proiect reprezintă o nouă acțiune de responsabilitate socială a Grupului DIGI, sub umbrela #DIGIEdu, cu scopul de a promova egalitatea de șanse în educație și de a preveni abandonul școlar și excluziunea socială.