Peste 200 de companii din București, Oradea și Timișoara au participat în prima parte a anului la evenimentele ESG Journey, organizate de Social Innovation Solutions în parteneriat cu UniCredit Bank. Începând din septembrie, turneul continuă în Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj-Napoca.

Primele trei evenimente din seria ESG Journey au generat idei inovatoare pentru integrarea sustenabilității în strategiile de afaceri și au dus la planuri concrete de acțiune. Participanții au subliniat constant necesitatea de a intensifica eforturile de transparență și responsabilitate, esențiale pentru menținerea competitivității într-o piață globală tot mai exigentă în privința conformității cu standardele ESG.

Ne-am bucurat mult să vedem că toate companiile care au participat la evenimentele ESG Journey au dat dovadă de o deschidere remarcabilă către colaborare, recunoscând sustenabilitatea ca o oportunitate de inovare și exprimându-și interesul pentru parteneriate strategice și proiecte comune care să reducă amprenta de carbon și să crească impactul social pozitiv. Aceste reacții extrem de bune ne fac să mergem înainte cu curaj cu ESG Journey”, a declarat Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate la UniCredit Bank România.

Această serie de evenimente demonstrează că mediul de afaceri din România este pregătit să facă pași concreți către sustenabilitate. Este esențial să continuăm să oferim susținere și expertiză pentru a transforma aceste intenții în realitate, contribuind astfel la crearea unui ecosistem economic durabil și rezilient”, a declarat Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

În contextul noilor reglementări europene și naționale, parte a Pactului Verde European, care schimbă semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de investitori, parteneri și finanțatori, adoptarea principiilor ESG prezintă atât provocări, cât și oportunități, iar companiile care își adaptează strategiile pentru a integra ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje competitive pe termen scurt și lung.