Fundația pentru Copii Ronald McDonald (RMHC) anunță achiziția a 220 de paturi de salon și ATI în valoare de peste 3 milioane de lei pentru șase dintre cele mai mari spitale și clinici de pediatrie din România. Suma a fost colectată în urma campaniei anuale de strângere de donații McHappy Day, derulată de McDonald’s în perioada 20-26 noiembrie 2023.

Campania de dotare cu paturi face parte din programul RMHC, Alături de Spitalele de Copii, în cadrul căruia de-a lungul celor 26 de ani, Fundația a oferit spitalelor de pediatrie din țară suportul pe care acestea l-au solicitat. Una dintre problemele majore identificate în 2023 a fost lipsa paturilor ATI și a celor pentru aparținători. Potrivit fundației, cu ajutorul noilor paturi, aproximativ 10.000 de copii și 5.000 de părinți vor avea parte anual de condiții mai bune de spitalizare, iar 2.000 de copii vor beneficia de servicii medicale îmbunătățite mulțumită paturilor ATI.

”În cei 26 de ani de activitate în România am susținut peste 23.000 de părinți să fie alături de copilul bolnav pe toată perioada spitalizării oferindu-le cazare gratuită, mese calde și servicii de consiliere în Casele Ronald McDonald. Știm cât de important este un sistem de sănătate funcțional în lupta copiilor internați în spitale pe termen lung pentru a învinge boala, pentru că suntem alături de cei mai mici și mai vulnerabili dintre pacienți. De aceea, sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul incredibil primit în cadrul campaniei McHappy Day din 2023 și aș vrea să mulțumesc McDonald’s, partenerul nostru de misiune încă de la început, companiilor și donatorilor care ni s-au alăturat”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

De 26 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald oferă sprijin familiilor din România care au copiii spitalizați. Suportul oferit de Fundației s-au îndreptat către îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți și către bunăstarea familiilor acestora, prin construirea celor trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, aflate în curtea spitalelor de pediatrie, donarea de echipamente medicale spitalelor și secțiilor de pediatrie și susținerea accesului copiilor la servicii medicale mai bune.

Până în prezent, valoarea implicării în comunitate a fundației se ridică la peste 10 milioane de euro.