Proiectul ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”, implementat de Olympus Foods Romania, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și Asociația Nature Talks, împlinește 2 ani. În tot acest timp, mii de elevi au aflat cum să colecteze separat deșeurile în vederea reciclării și ce pot face zi de zi astfel încât să protejeze mediul înconjurător.

În cadrul proiectului, elevii fac cunoștință cu trei personaje de la care învață cum să protejeze natura. Polițistul Pădurilor – protejează pădurea de poluare și de PET-urile aruncate la întâmplare. Doctorul Apelor –  salvează viețuitoarele marine care au înghițit sau care s-au blocat în resturi de plastic. Avocatul Animalelor – vorbește în numele necuvântătoarelor și îi convinge pe oameni să colecteze separat deșeurile.

Eroii Reciclării au ajuns până acum la 7.000 de elevi, în 46 de școli din 10 orașe: București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Craiova, Pitești și Constanța.

Trainerii Nature Talks susțin ateliere de mediu interactive, în timpul cărora elevi de clasele a II-a, a III-a și a IV-a învață de ce este important să colecteze separat mai multe tipuri de ambalaje, care sunt regulile pe care trebuie să le urmeze atunci când pregătesc deșeurile pentru reciclare, dar și ce impact au obiectele aruncate la întâmplare asupra mediului și asupra sănătății.

”Iată că aniversăm 2 ani de când am început acest proiect dedicat noii generații și suntem tare mândri de parcursul acestuia. La Olympus suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de mediu, iar în centrul a tot ceea ce facem, în politicile și practicile noastre, se află sustenabilitatea mediului. Comportamentul responsabil se clădește pe o baza solidă, iar prin parteneriatul cu Nature Talks luptăm pentru aceasta temelie”, a declarat Mădălina Toma, Director Marketing Olympus Foods România.

”Este unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care Nature Talks le derulează și le suntem recunoscători partenerilor noștri. De fiecare dată suntem primiți de elevi și învățători cu mare interes, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne facă să mergem mai departe cu misiunea noastră  – aceea de a face educație de mediu în România”, a menționat. Teodora Iacob, Președinte Nature Talks și fondator Școala de Mediu.

Până la finalul anului școlar, trainerii Asociației Nature Talks susțin o nouă serie de ateliere de mediu în 8 școli din București. În perioada următoare, când majoritatea școlilor organizează “Săptămâna Verde”, profesorii interesați își pot înscrie clasa în programul ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”, la adresa naturetalks.ro/meserii-pentru-un-viitor-verde.