În contextul unei nevoi critice de servicii de sănătate mintală accesibile, Asociația Zi de BINE anunță, în parteneriat cu Atelierul Faptelor Bune, deschiderea unui nou Centru Social de Psihoterapie în Cluj, ca răspuns la provocările semnificative cu care se confruntă populația din acest județ.
Potrivit unui studiu făcut de D&D Research cu scopul de a analiza percepția românilor despre bunăstarea lor psihoemoţională, 55% dintre români susțin că au resimțit un impact negativ asupra echilibrului emoțional. Efectele pandemiei, conflictul de la granițele României sau epuizarea generală la locul de muncă se numără printre motive. Două treimi dintre participanții la studiu sunt de părere că bunăstarea psihologică ar trebui verificată regulat. Deși 44% dintre respondenți consideră că mersul la psiholog ar putea fi un remediu potrivit, 89% dintre români nu au apelat niciodată la servicii de psihoterapie. Costul ședințelor reprezintă una dintre piedicile semnificative.
„Prin fiecare proiect al Asociației Zi de BINE dedicat sănătății mintale, ne propunem să încurajăm o societate înțelegătoare și solidară, în care empatia nu e o excepție, ci normalul. În termeni simpli, suntem aici pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie, oferindu-le instrumentele și sprijinul necesar pentru a depăși provocările vieții. Prin urmare, vom fi sprijin pentru accesibilizarea serviciilor de psihoterapie pentru copii, adolescenți, adulți și toți cei care au nevoie de sprijinul potrivit la momentul potrivit. Sănătatea mintală ar trebui să fie prioritară și toată lumea să aibă acces la terapie„, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.
Noul Centru Social de Psihoterapie din Cluj vine în continuarea succesului înregistrat de Centrul din București, deschis în 2023 de Atelierul Faptelor Bune. La Centrul din București echipa de 43 de terapeuți a Centrului a oferit într-un singur an peste 5.000 ședințe de curaj pentru copii și adolescenți, victime ale violenței domestice, seniori. Acest model de succes va fi replicat acum și la Cluj, unde nevoia pentru servicii de sănătate mintală accesibile este tot mai mare.
Proiectul este susținut financiar de Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate