32 de copii din comunitatea Amara, județul Buzău, au pășit pentru prima dată pe nisipul litoralului românesc, în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului „Mare de bine”, organizat de Asociația pastel, cu sprijinul Kaufland România.
7 din 10 copii din mediul rural nu au fost niciodată într-o vacanță sau tabără la mare (sursa: World Vision România), vara fiind destinată activităților casnice și gospodărești. Pornind de la această realitate, proiectul „Mare de bine” își propune să reducă decalajul dintre mediul urban și cel rural, prin oferirea copiilor din medii defavorizate și cu rezultate bune la învățătură, o experiență memorabilă, cu valoare educativă și emoțională.
Pe parcursul a patru zile, copiii au participat la activități educative, recreative, de ecologizare și dezvoltare personală, în stațiunea Mamaia. Agenda a inclus plimbări cu telegondola, o excursie la Microrezervația din Constanța, o ieșire la film și multă distracție pe plajă.
”Marea nu este doar o destinație, este o promisiune că orice copil merită o șansă la bucurie, explorare, visuri. Pentru copiii din Amara, marea a fost mereu o poveste, dar acum este o amintire reală”, a declarat Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.
Kaufland România, partener principal, a acoperit integral toate costurile logistice: transport, cazare, mese, activități.
”Copiii care au văzut marea pentru prima dată prin proiectul ‘Mare de bine 3.0’ ne-au reamintit de ce facem ceea ce facem. Fiecare zâmbet, fiecare pas pe nisip, fiecare întrebare curioasă ne confirmă că investiția în educație și incluziune nu este doar necesară, ci esențială. La Kaufland, ne dorim să fim mai mult decât un partener financiar, vrem să fim parte din povești care dau sens și viitor. Pentru noi, acest proiect arată o dată în plus că ‘Implicarea face diferența!’, mai ales atunci când este ghidată de empatie, respect și colaborare”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Managaer Kaufland România.
”Pentru mulți dintre acești copii, marea părea ceva imposibil. Acum, s-au întors acasă cu ochii plini de bucurie. A fost mai mult decât o excursie, a fost un moment care le poate rescrie încrederea în propriul drum. Iar pentru noi, cei care îi ghidăm, la Centrul de zi, a fost o lecție despre speranță”, completează Valentina Dobrescu, educator la Centrul de zi Amara.

Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate