Zitec, companie de IT și soluții de transformare digitală din România, a fost desemnat Partenerul Anului 2024 al Google Cloud pentru Impact Social în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

Printre inițiativele de responsabilitate socială care au contribuit la obținerea acestui premiu se numără programul de donare de sânge cei1024.ro și colaborarea cu ONG-ul Dăruiește Viață. Programul cei1024.ro a fost inițiat de Zitec în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și a mobilizat până în prezent peste 70 de companii și aproape 6.000 de donatori. Colaborarea cu Dăruiește Viață s-a materializat prin îmbunătățirea site-ului web al organizației pentru a gestiona campaniile de amploare legate de strângerile de fonduri.

„Platforma noastră online reprezintă un instrument esențial în procesul de strângere de fonduri. A fost important să dispunem de o infrastructură solidă și de unelte eficiente din punctul de vedere al costurilor, astfel încât să ne putem concentra pe aspectele esențiale – precum reforma sistemului de sănătate din România”, a declarat Mihaela Pintilie, Manager de Proiect, Dăruiește Viață.

„Inițiativele precum cei1024.ro și Dăruiește Viață rezonează profund cu noi, deoarece subliniază niște valori în care credem cu tărie, și anume folosirea tehnologiei în scopuri cu impact social pozitiv. Sunt foarte mândru de echipa noastră pentru eforturile depuse în relațiile cu clienții și cu comunitatea noastră. Inovația lor colectivă și interesul acordat proiectelor face posibilă folosirea tehnologiei în proiecte cu un impact real în societate”, a declarat Alex Lăpușan, CEO și Fondator al Zitec.

Premiile Google Partner of the Year sunt anunțate anual în timpul Google Cloud Next ’24, un eveniment global de apreciere a partenerilor care au ajutat clienții serviciului Google să adopte tehnologii de actualitate pentru a-și atinge obiectivele.