Wizz Air a primit scorul „B” în clasamentul climatic pentru 2023 realizat de organizația globală nonprofit Carbon Disclosure Project (CDP), care face publice informații referitoare la impactul companiilor asupra mediului. Rezultatul arată o îmbunătățire de două poziții față de scorul obținut de Wizz Air în 2022 („D”).

De asemenea, CDP a acordat Wizz Air cel mai mare punctaj pentru datele privind emisiile prevăzute la Domeniile 1 și 2 (inclusiv prin verificare), pentru inițiativele de reducere a emisiilor și produsele cu emisii reduse de carbon, pentru procesele de gestionare a riscurilor, dar și pentru guvernanța corporativă.

Scorul «B» în clasamentul CDP este o dovadă a efortului considerabil pe care Wizz Air îl depune pentru a-și gestiona impactul asupra mediului. Wizz Air operează deja cu cea mai mică amprentă de carbon per pasager/kilometru din lume și suntem mândri că am reușit să ne îmbunătățim semnificativ poziționarea în clasamentul CDP și în acest an, având totodată în vedere că CDP și-a consolidat criteriile de notare. Avem o strategie solidă de sustenabilitate, continuăm să investim în aeronave de ultimă generație și în combustibil sustenabil pentru aviație și rămânem fermi în angajamentul de a ne reduce în continuare intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030”, a declarat Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer la Wizz Air.

Wizz Air a participat la efortul CDP începând cu 2021. Complet aliniat la grupul de lucru pentru informații financiare referitoare la climă, CDP deține cea mai mare bază de date despre mediu din lume. Scorurile CDP sunt utilizate la scară largă pentru a orienta deciziile de investiții și achiziții înspre o economie cu emisii de carbon zero, sustenabilă și rezistentă.