Wizz Air a fost desemnată „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost” pentru al patrulea an consecutiv în cadrul World Finance Sustainability Awards 2024. Această distincție evidențiază realizările companiei în ceea ce privește rolul său în decarbonizarea industriei aviatice.

În cursul exercițiului financiar 2024, Wizz Air anunță că a obținut un rezultat mediu record al intensității emisiilor de CO2, care a ajuns la 52 de grame pe pasager/kilometru. Această reducere a intensității emisiilor este rezultatul direct al planului de reînnoire a flotei companiei și al investițiilor în aeronave. În aprilie 2024, compania aeriană și-a anunțat noul obiectiv important de a ajunge să-și alimenteze 10% din zboruri cu combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) până în 2030. Această decizie vine în sprijinul planurilor companiei de a-și reduce emisiile de carbon per pasager/kilometru cu 25% până în 2030.

Wizz Air este mândră să fie recunoscută de World Finance pentru al patrulea an consecutiv pentru angajamentul nostru neclintit față de sustenabilitate. Modelul nostru de afaceri ULCC ne asigură că suntem sustenabili prin însuși modul în care funcționăm. Pe lângă reînnoirea flotei noastre și îmbunătățirea eficienței operaționale, investim masiv în combustibil sustenabil pentru aviație, care este cel mai important mijloc de reducere a emisiilor din sector pe termen mediu. Pentru a ajunge la emisii nete zero, industria trebuie să colaboreze și să reunească toți actorii relevanți din ecosistemul aviației pentru a se asigura că dezvoltarea tehnologică necesară este susținută și finanțată. Prin urmare, guvernele și factorii de decizie politică vor juca un rol esențial în crearea cadrelor necesare pentru a oferi stimulente semnificative care să încurajeze investițiile strategice în tehnologii bazate pe energie regenerabilă și cu emisii reduse de carbon”, a declarat Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer la Wizz Air.