Unilever, unul dintre liderii din industria detergenților, având în portofoliu brandul Dero, a aderat la inițiativa RUCODEM privind Eficiența Resurselor Produselor pentru Detergenții de Rufe Pudră în România (PREP P RO). Astfel, Unilever, demonstrează angajamentul ferm față de sustenabilitate și înțelegerea importanței reducerii impactului asupra mediului, prin dezvoltarea și utilizarea formulelor durabile pentru detergenții pudră.

Suntem mândri să facem parte din comitetul care a lansat această inițiativă voluntară, cu obiectivul de a contribui la un impact pozitiv asupra mediului, prin încurajarea dezvoltării și utilizării unei formule concentrate, mai eficiente și mai durabile a detergenților pudră. De-a lungul anilor, Unilever a făcut eforturi constante pentru îmbunătățirea calității și eficienței produselor sale, în acord cu obiectivul de protejare a mediului înconjurător. Astăzi, doza recomandată pentru detergentul pudră DERO este de 75g, de trei ori mai puțin decât la prima relansare (1996), după includerea în portofoliul Unilever”, spune Irina Banu, Category Manager Fabric Care.

Obiectivul companiei îl reprezintă dezvoltarea unor noi obiceiuri precum: atenția consumatorilor de a alege produse în funcție de numărul de spălări, nu al numărului de kilograme, dar și la reducerea cantității de dozare a detergentului de rufe utilizat pentru o spălare. De asemenea, formula concentrată contribuie la reducerea temperaturii utilizate la spălare, precum și la reducerea cantității de apă și energie folosite. Prin compactarea pudrei DERO, Unilever garantează aceeași calitate a rezultatelor finale de spălare,  dar cu un consum mai mic și mai sustenabil de produs concentrat.